Ingezonden persbericht


MuziekWeb lanceert educatieve MuziekWebWijzers

Vanaf 13 april zijn op MuziekWeb de compleet vernieuwde MuziekWebWijzers te vinden. Dit vernieuwde onderdeel van MuziekWeb is dé manier om meer kennis op te doen over diverse soorten muziek! In een MuziekWebWijzer wordt op een heldere en kleurrijke manier een muzikaal thema of genre behandeld.

Iedereen die naar www.muziekweb.nl gaat kan de WebWijzers bekijken. Maar de MuziekWebWijzers zijn ook voor het onderwijs een goede basis voor een muzikaal programma dat uitgebreid kan worden met, bijvoorbeeld, praktijkopdrachten. Leerlingen kunnen hun kennis testen aan de hand van oefeningen op meerdere niveaus. Docenten kunnen via de site (www.muziekweb.nl/webwijzer) zelf een tentamen samenstellen.

De MuziekWebWijzers vertellen aan de hand van teksten, woordenlijsten, afbeeldingen en muziekvoorbeelden over opera, celtic of country. Maar ook alternative, hardrock en jazzfunk worden behandeld. En de opgedane kennis kan getest worden in een leuke quiz. Regelmatig zullen er nieuwe thema's bijkomen, hou daarvoor de site in de gaten!

MuziekWeb is de site van de Centrale Discotheek Rotterdam (CDR). De CDR bestaat 50 jaar en viert dit uitgebreid! Zo vind je tot eind 2011 op www.muziekweb.nl de 50 jaar CDR quiz, waarmee iedere week een iPod shuffle te winnen is.


Noot voor redacties