Ingezonden persbericht



Meander Medisch Centrum ontvangt college B&W Amersfoort op bouwplaats

Het college van B & W Amersfoort heeft dinsdag een werkbezoek gebracht aan de bouwplaats van Meander Medisch Centrum waar de contouren van het toekomstige ziekenhuis steeds verder zichtbaar worden.

Het college kreeg op de bouwplaats aan de Maatweg uitleg over het nieuwe ziekenhuis en de bouw. Burgemeester Bolsius: "Het is mooi dat Amersfoort straks een nieuw, topklinisch ziekenhuis krijgt, waarbij twee locaties zijn samengevoegd. Eenpersoonskamers die je vanaf de gang kunt zien, dat vind ik mooie beelden! Historisch en logistiek is dit een enorme operatie. Ik ben benieuwd hoe het definitief eruit gaat zien, je ziet nu al de contouren van waar het gebouw komt. Het is interessant om het bouwproces te volgen, maar ook de logistieke en veiligheidsvraagstukken die erbij komen kijken."

Bouw in volle gang
De bouw van het nieuwe ziekenhuis is in volle gang. Het bouwdeel waar ondermeer de Spoedeisende Hulp en de operatiekamers komen is inmiddels twee bouwlagen hoog. Dit gedeelte zal als eerste worden opgeleverd. De funderingen van de verpleegafdelingen zijn gestort en bij het bouwdeel poliklinieken zijn onlangs de laatste heipalen geslagen. Begin mei zullen ook de heiwerkzaamheden van het Psychiatrisch Centrum en het ambulanceplatform afgerond zijn.

Eind 2013 wordt het nieuwe ziekenhuis in gebruik genomen.

Noot voor de redactie/