Socialistische Partij Rotterdam

Volkstuinders laten van zich horen

13-04-2011 * Drie weken geleden ging de SP-fractie buurten bij enkele volkstuinen naar aanleiding van een aangekondigde prijsstijging van de huur van de volkstuincomplexen. De tarieven, die per deelgemeente verschillen, zouden flink omhoog gaan. In ruil voor de verhoging zou achterstallig onderhoud worden bijgewerkt. Achterstallig onderhoud waar de gemeente zelf, in dit geval het OBR, debet aan is.

Al het onderhoud wordt tot nu toe door de volkstuinders zelf gedaan en betaald. Daarnaast betalen ze ook nog eens netjes aan het OBR (Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam). Er is veel gesteggel tussen deelgemeente, OBR en gemeente over de verantwoordelijkheid voor het onderhoud. De volkstuinders zijn daar de dupe van.

Volkstuinders uit onder meer Vreewijk en Overschie leggen de situatie uit aan de commissieleden en wethouder Karakus

Ook de verschillen tussen de tarieven per deelgemeente zijn een doorn in het oog van de volkstuinders. De SP heeft eind vorig jaar al vragen gesteld in de commissie JOCS over de situatie van de volkstuinders. Vandaag werd het besproken in de commissie van SP-raadslid Josine Strörmann. Een afgeladen commissiezaal met bezorgde volkstuinders was het resultaat. Enkele afgevaardigden spraken in.