Politie Zeeland


---

0562-2011 Bromfietser gaat er vandoor bij controle, Middelburg
In de nacht van dinsdag op woensdag, om ongeveer 01.15 uur, zagen twee surveillerende agenten een man op een bromfiets rijden op de Turfkaai in Middelburg.

De man reed nogal slingerend over de weg en de agenten wilden hem controleren, omdat het hen voorkwam alsof hij gedronken zou hebben. Zij wilden de man staande houden, maar de man wilde dat duidelijk niet en ging er vandoor.

De agenten hebben het kenteken van de brommer opgevraagd bij de meldkamer van Politie Zeeland en op die manier kwamen zij achter de adresgegevens van de man.

De agenten zijn naar de woning van de bromfietser in Oost-Souburg gereden en enige tijd later verscheen de bromfietser daar. De 23-jarige man is aangehouden door de agenten en overgebracht naar het politiebureau. Daar heeft hij een blaastest afgelegd. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken en de man kreeg een rijverbod van vier uur.

Bij de fouillering van de man bleek ook nog dat hij 8,5 gram hennepop zak had. Dit is in beslag genomen door de agenten. Ook bleek de man niet in het bezit te zijn van een brommerrijbewijs.

De agenten maken proces-verbaal op tegen de man voor alle overtredingen die hij heeft begaan.

0563-2011 Winkeldief aangehouden, Vlissingen
Woensdagmiddag omstreeks 13.15 uur kregen agenten van de Zeeuwse politie de melding dat er een winkeldief was aangehouden in de Albert Heijn in de Aagje Dekenstraat in Vlissingen.

Daar aangekomen bleek een 35-jarige Vlissingse vrouw te zijn aangehouden door medewerkers van de supremarkt. Zij had een pak wasmiddel en shampoo weggenomen zonder deze af te rekenen.

De vrouw is overgebracht naar het politiebureau en daar bekende zij het strafbare feit. Zij is in verzekering gesteld.



Noot voor redacties