Politie Zeeland


---

0564-2011 Asbestdumping, Wolphaartsdijk
Tussen woensdag 30 maart en donderdag 31 maart jl. zijn asbestplaten gedumpd door een tot nu toe onbekende persoon.

Politie Zeeland is op zoek naar getuigen die iets meer kunnen vertellen over deze zaak.

Tussen 30 maart 17.00 uur en 31 maart 08.00 uur werden op het toegangsweggetje naar recreatieterrein De Piet in Wolphaartsdijk in totaal 88 asbestplaten op de weg achtergelaten. Deze weg bevindt zich tussen de Muidenweg en de Piet.

De platen waren per vier verpakt in doorzichtig plastic en omwikkeld met tape. Bij de in totaal 22 pakketten lag ook puin, vermoedelijk sloopafval.

Het Waterschap, dat op die plek wegbeheerder is, heeft aangifte gedaan van de vondst bij Politie Zeeland en die stelt een onderzoek in.

Mensen die iets meer kunnen vertellen over de herkomst van de asbestplaten of op wat voor manier die platen op die lokatie terecht zijn gekomen, worden verzocht te bellen met 0900-8844 of (anoniem) via 0800-7000.

0565-2011 Getuigen gezocht van mishandeling, Middelburg
De Zeeuwse politie is op zoek naar getuigen van een gepleegde mishandeling op woensdagochtend omstreeks 08.15 uur.

Een 42-jarige man uit Middelburg zou met een fiets hebben gegooid naar een 45-jarige vrouw en haar dochtertje en hij zou haar hebben geschopt. Eén en ander zou ter hoogte van de apotheek op de Rentmeesterlaan in Middelburg gebeurd moeten zijn.

De 45-jarige man is even later aangehouden door agenten. Hij is verhoord en in verzekering gesteld, omdat het onderzoek nog niet is afgerond.

Omdat er op dat tijdstip nogal wat verkeer door de Rentmeesterlaan rijdt en loopt, gaat de Zeeuwse politie er van uit dat er veel mensen zijn die het voorval hebben gezien. Zij vraagt daarom eventuele getuigen zich te melden op het politiebureau in Middelburg of te bellen met 0900-8844.



Noot voor redacties