Provincie Utrecht

Utrecht, 13 april 2011 Nr. 7926

WINNET wint aan slagkracht!

WINNET, het Water Innovatie Netwerk heeft vandaag weer meer gewonnen aan slagkracht! De 13 deelnemende gemeenten en het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden hebben,onder regie van de provincie Utrecht, vandaag in een bijeenkomst in Nieuwegein besloten dat zij dit initiatief verder willen ontwikkelen. WINNET heeft tot doel de samenwerking in de afvalwaterketen te vergroten. Hiermee wordt gestreefd naar optimale kwaliteit en de laagst mogelijke maatschappelijke kosten voor de waterketen. Annemieke Nijhof, Directeur-Generaal Water bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu gaf in haar openingswoord aan dat alles waar je aandacht aan geeft groeit. "Ik geef graag aandacht aan goede dingen zodat ze verder groeien. Dit initiatief, onder regie van gedeputeerde Joop Binnekamp, is gegroeid door doorzettingsvermogen en lef van alle deelnemende partijen. Dat is iets om trots op te zijn,"aldus Nijhof.
Die trots klonk ook door bij gedeputeerde Binnekamp. "Nog maar krap drie maanden geleden waren we ook hier, op deze plaats, met deze mensen. Centraal stond toen de business case afvalwaterketen. De eerste resultaten waren opgeleverd. Prachtig om nu te constateren dat uw centrale boodschap is: wij willen verder met de samenwerking binnen WINNET! U wilt daarin investeren: tijd, geld en ideeën. En dat is goed nieuws. In WINNET hoor ik ook 'winnen'. We hebben veel te winnen als we in de waterwereld innoveren, netwerken en samenwerken. De burger zal hiervan profiteren en het milieu zal er beter van worden. Daar doen we het tenslotte voor. In de provincie Utrecht praten we niet alleen over zaken, maar worden ze ook uitgevoerd. Dat kunnen ze zeker niet in alle provincies zeggen,"aldus gedeputeerde Binnekamp.

Het ingezette plan biedt ruimte aan zowel gemeenten die meer projectmatig of op enkele taken willen samenwerken als aan de gemeenten die kiezen voor een structurele plek waar een substantieel deel van de rioleringstaken wordt ondergebracht, dit alles in nauwe samenwerking met het waterschap. Meer informatie
Meer informatie over WINNET vindt u op de website www.winnet.nl.