Gemeente Anna Paulowna

Behoud werkgelegenheid Defensie belangrijk voor de Noordkop

Hollands Kroon betuigt steun door brief aan Tweede Kamer-commissie

De Koninklijke Marine en de regio Noordkop zijn al lange tijd een vanzelfsprekendheid. De marine is de grootste werkgever binnen de regio. Het is zeer waarschijnlijk dat consequenties van de bezuinigingen binnen de regio merkbaar zullen zijn. Misschien niet direct maar zeker op termijn. Niet alleen voor het marine- en burgerpersoneel maar ook toeleveranciers zullen last ondervinden van de voorgenomen bezuinigingen.
Hollands Kroon steunt de missie van haar buurgemeente Den Helder om de werkgelegenheid die Defensie voor de regio met zich meebrengt te behouden en waar mogelijk uit te breiden. De vier gemeenten die per 1/1/2012 Hollands Kroon gaan vormen, sturen daarom ook een brief naar de Vaste Kamercommissie Defensie om hun zorgen over het verlies van belangrijke werkgelegenheid kenbaar te maken.
Op 15 mei worden de voorstellen van minister Hillen in de Tweede Kamer behandeld. Fusie Hollands Kroon
De gemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer vormen samen per 1 januari 2012 de gemeente Hollands Kroon. De nieuwe gemeente Hollands Kroon heeft straks 22 dorpskernen, 47.000 inwoners en een oppervlakte van 620 km2. De fusie is gewenst, omdat steeds meer taken van hogere overheden naar de gemeenten toekomen. Gelijktijdig worden de eisen aan de dienstverlening steeds hoger. De afzonderlijke gemeenten kunnen in de toekomst beter aan de veranderende verwachtingen voldoen door de krachten te bundelen. .