Ingezonden persbericht


Published: 22:21 CEST 13-04-2011 /Thomson Reuters /Source: Delta Lloyd Groep /XAMS: DL /ISIN: NL0009294552 Standard & Poor's past rating Delta Lloyd aan

Persbericht Amsterdam, 13 april 2011

Standard & Poor's heeft vandaag de rating van de door haar beoordeelde onderdelen van Delta Lloyd Groep aangepast. De ratings van Delta Lloyd Levensverzekering NV en Delta Lloyd Schadeverzekering NV zijn gewijzigd naar A van A+. De rating van Delta Lloyd NV is gewijzigd naar BBB+ van A-. De rating voor het Delta Lloyd Euro Commercial Paper programma (A-2) is ongewijzigd. De outlook 'stabiel' is ongewijzigd voor alle beoordeelde onderdelen.

Standard & Poor's research update gaf de volgende verklaring en vooruitzichten voor de aanpassing(1):

"Hoewel wij al eerder in ons oordeel hebben meegenomen dat Delta Lloyd Groep niet meer van strategisch belang was voor de Aviva groep, hadden wij de rating van de Delta Lloyd Groep entiteiten met een notch ondersteund om de mogelijk beschikbare steun van haar meerderheidsaandeelhouder te weerspiegelen.

Aviva heeft aangekondigd haar belang in Delta Lloyd Groep te willen verminderen met ongeveer 25 miljoen aandelen, wat overeenkomt met 15% van het gewone aandelenkapitaal. Hiermee zou haar aandelenbelang afnemen tot ongeveer 43% ten opzichte van de huidige 58%. Naar onze mening betekent dit een materiële vermindering van Aviva's financiële belang in Delta Lloyd. Daarom beoordelen wij Delta Lloyd nu op een zuivere stand-alone basis."

"De stabiele outlook weerspiegelt onze verwachting dat het onwaarschijnlijk is dat de ratings binnen de rating horizon nogmaals zullen veranderen. Onze rating actie geeft geen verandering aan in onze mening over de stand-alone rating positie van Delta Lloyd Groep. Terwijl de operationele prestaties van Delta Lloyd de afgelopen maanden zijn verbeterd, ondersteund door een gunstiger beleggings- en renteklimaat, nemen wij in onze overweging mee dat een positieve rating actie gebaseerd zou moeten zijn op een langere periode van verbeterde prestaties. Hoewel wij momenteel geen negatieve rating acties voorzien, kunnen deze genomen worden als resultaat van toegenomen prijsdruk, of daling van het vertrouwen in levensverzekeraars."

Wilt u meer weten over dit persbericht?