Gemeente Weert
8 april 2011

Van 14 april t/m 15 mei in de Paterskerk
TENTOONSTELLING 'WEERT EN DE ORANJES'

Burgemeester Wim Dijkstra opent op woensdag 13 april om 19.30 uur in de Paterskerk (Biest 43) in Weert de tentoonstelling 'Weert en de Oranjes'.
De tentoonstelling geeft een overzicht van de bezoeken en activiteiten van Willem van Oranje, de Koningen Willem I, II en II en de Koninginnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix.

Aanleiding voor de tentoonstelling is het bezoek van de Koninklijke familie aan Weert tijdens Koninginnedag 2011. Te zien zijn portretten, bustes, scans van documenten, penningen, krantenartikelen en foto's van de bezoeken van de Oranjes aan Weert. Een deel van de foto's is door particulieren beschikbaar gesteld.

De tentoonstelling is voor het publiek toegankelijk vanaf donderdag 14 april tot en met zondag 15 mei 2011 en is dagelijks geopend van 14.00 uur tot 16.30 uur. De toegang is gratis. Naast de expositie is het boekwerkje 'Weert en de Oranjes' te koop met alle foto's en wetenswaardigheden.

De tentoonstelling 'Weert en de Oranjes' is een initiatief van Art= ontwerp en reclameburo uit Weert, in samenwerking met de Stichting Paterskerk de Biest en de gemeente Weert.