Software Enterprise Edition™ MDUS van Itron is nu een bedrijfsoplossing met SAP-kwalificatie

Itron-software, geïntegreerd met SAP®-toepassingen, biedt ‘smart grid’-oplossingen (‘slim elektriciteitsnet’) van de hoogste kwaliteit voor nutsbedrijven

LIBERTY LAKE, Washington (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20110413 --

Itron Inc. (NASDAQ: ITRI) heeft vandaag bekendgemaakt dat het Itron Enterprise Edition™ MDUS heeft ontwikkeld, een beheersysteem voor metergegevens dat kan worden gebruikt met SAP® for Utilities-oplossingen. Itron Enterprise Edition™ MDUS is nu een bedrijfsoplossing met SAP-kwalificatie. De software, geïntegreerd met SAP-oplossingen, biedt nutsbedrijven een naadloze, end-to-end bedrijfsproces, waarmee de implementatieduur wordt verkort, risico’s worden beperkt en de totale eigendomskosten worden verlaagd. De software zorgt voor een verenigd ‘slim net’-platform voor nutsbedrijven over de hele wereld.

Als bedrijfsoplossing met SAP-kwalificatie voorziet Itron Enterprise Edition MDUS nutsbedrijven van een ‘slim net’-oplossing die kan worden geïntegreerd met de software SAP AMI Integration for Utilities. Bedrijfsoplossingen met SAP-kwalificatie zijn een aanvulling op SAP-softwareaanbiedingen en bieden organisaties die met SAP-software werken, extra opties en flexibiliteit. Een bedrijfsoplossing met SAP-kwalificatie wordt ontwikkeld of geïntegreerd in overeenstemming met ontwikkelingsrichtlijnen van SAP, biedt gecertificeerde integratie met het SAP NetWeaver® technologieplatform en is door SAP getest op aanvullende criteria. Bedrijfsoplossingen met SAP-kwalificatie zijn ontworpen voor een specifiek bedrijfsdoel of technologisch doel, zoals een geavanceerde meetinfrastructuur. Ze worden algemeen erkend als oplossingen die tegemoet komen aan specifieke behoeften van klanten op de door SAP geselecteerde focusgebieden.

Met de nieuwe softwareoplossing van Itron kunnen nutsbedrijven nieuwe strategieën voor energiebesparing en klantbetrokkenheid invoeren en tegelijk hun operationele efficiëntie verbeteren. Door integratie met SAP for Utilities kan Itron Enterprise Edition MDUS inspelen op de veranderende behoeften op het gebied van levering van energie en water en kunnen de meest waardevolle grondstoffen van onze planeet beter worden beheerd.

“Al vanaf het allereerste begin hebben Itron en SAP, door hun samenwerking in de SAP Lighthouse Council, dezelfde visie: een unificatiesysteem voor metergegevens”, aldus Julie Hance, vicepresident Software Solutions van Itron North America. “Dankzij onze samenwerking met SAP aan ontwikkelingsprojecten en strenge tests op een veelheid van technische processen en bedrijfsprocessen, zoals ICT, schaalbaarheid, veiligheid en ‘meter-to-cash’ bedrijfsprocessen, kunnen we nutsbedrijven ongeëvenaarde waarde bieden. Wat Itron met zijn nieuwe software op de markt brengt, is een werkelijk geïntegreerd, end-to-end ‘slim net’-oplossing die de risico’s van integratie van technische systemen enorm beperkt en tegelijk project-tijdlijnen versnelt—waardoor de totale implementatiekosten lager worden.”

“Met deze nieuwe categorie bedrijfsoplossingen met SAP-kwalificatie blijft SAP zijn ecosysteem uitbreiden, wordt samenwerking verder gestimuleerd en krijgen klanten extra keuzemogelijkheden en meer flexibiliteit”, aldus Stefan Engelhardt, hoofd Utilities Industry Business Unit bij SAP AG. “Itron Enterprise Edition MDUS, nu een bedrijfsoplossing met SAP-kwalificatie, zal nutsbedrijven helpen efficiënter te werken en nog meer te profiteren van de voordelen van een slimmer elektriciteitsnet.”

Over Itron:

Bij Itron is het ons doel om slimme netwerk- en distributieoplossingen te bieden voor het gehele scala van diensten van elektriciteit- gas en waterleveranciers over de gehele wereld. Ons bedrijf is wereldwijd toonaangevend in het leveren van slimme softwaresystemen voor meteropname, gegevensverzameling en nutsbedrijven. Meer dan 8000 nutsbedrijven over de hele wereld maken gebruik van onze technologie voor een optimale levering en gebruik van energie en water. Ons aanbod omvat meters voor elektriciteit, gas, water en warmte, netwerkcommunicatietechnologie, betaalsystemen en aanverwante softwaretoepassingen en professionele diensten. Begin hier met een slimmere toekomst voor energie en water: www.itron.com.

SAP, SAP NetWeaver en alle SAP-logo’s zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van SAP AG in Duitsland en in verschillende andere landen.

Alle andere genoemde product- en dienstennamen zijn handelsmerken van hun respectieve eigenaars.

Forward-looking Statement van SAP

Alle uitspraken in dit document die niet verwijzen naar historische feiten, zijn forward-looking statements (op de toekomst gerichte uitspraken) in de zin van de Amerikaanse Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Uitdrukkingen met woorden als ‘anticiperen’, ‘geloven’, ‘schatten’, ‘voorzien’, ‘verwachten’, ‘van plan zijn’, ‘mogelijk’, ‘plannen’, ‘ramen’, voorspellen, ‘zouden’ en ‘kunnen’ en soortgelijke uitdrukkingen die betrekking hebben op SAP, zijn bedoeld om duidelijk te maken dat het om dergelijke forward-looking statements gaat. SAP wijst elke verplichting van de hand om forward-looking statements publiekelijk bij te werken of te herzien. Alle forward-looking statements zijn onderhevig aan verschillende risico’s en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten aanzienlijk kunnen afwijken van de verwachtingen. De factoren die van invloed kunnen zijn op de toekomstige financiële resultaten van SAP, worden uitgebreider besproken in de registraties van SAP bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (‘SEC’), waaronder het meest recente jaarverslag van SAP, dat op formulier 20-F is geregistreerd bij de SEC. Lezers worden gewaarschuwd niet te veel te vertrouwen op deze forward-looking statements, die alleen gelden per de datum waarop zij zijn gedaan.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Itron Inc.
Sharelynn Moore
Directeur Itron Marketing & Communications
+1 509-891-3524
sharelynn.moore@itron.com
of
Angela Lockwood
Itron Marketing & Communications
+1 509-891-3816

angela.lockwood@itron.com

Ticker_symbol NASDAQ:ITRI
ISIN US4657411066