Ingezonden persbericht


MAAK JE EIGEN FESTIVAL-LEADER!
TERUG OP AARDE: IMAGINE'S TIME CAPSULE AWARD

Imagine: 27th Amsterdam Fantastic Film Festival
13 t/m 23 april 2011 - Filmtheater Kriterion

Lange - en korte films; fantasy, sf, animatie, anime, horror, thriller en cult. The Night of Terror, symposium, masterclass en Q&A's. Themaprogramma's: Cine Latino Fantastico en Power to the People.

www.imaginefilmfestival.nl

In 2010 organiseerde Imagine voor het eerst een online filmcompetitie. Uit de tientallen inzendingen werd één winnaar gekozen, die bekroond werd met de Time Capsule Award. Niet alleen een schitterende creatie van ontwerper Thijs Ouwehand, maar ook een echte tijdcapsule met daarin kaartjes voor de openingsavond van Imagine 2011.

Online filmcompetitie
Ook dit jaar organiseert Imagine een online filmcompetitie. Onder het motto 'Power to the People!', niet toevallig een van de themaprogramma's dit jaar, doet het festival een oproep aan iedereen die in beeld en geluid de essentie van Imagine denkt te kunnen raken. En dat in maximaal 30 seconden. Oftewel, maak je eigen festivalleader en zie 'm straks terug op het grote doek en op een speciale plek op de Imagine website.

Ter oriëntatie: tijdens Imagine gaat de alledaagse werkelijkheid op de schop. Subtiel of drastisch. Sprookjesachtig of als in een nachtmerrie. Verwarrend of glashelder. En dat alles in de smaken fantasy, sf, animatie, anime, horror, thriller en cult.

Wat moet je doen
Elk materiaal en elke techniek zijn toegestaan, mits het filmpje afsluit met de tekst 'IMAGINE: 27th Amsterdam Fantastic Film Festival, 13-23 april 2011'. Plaats de Imagine-leader op YouTube met de tags 'Imagine' en 'Power to the People' en stuur vervolgens de url en je naam en contactgegevens naar powertothepeople@imaginefilmfestival.nl

Deadline
De deadline is 31 maart 2011. Imagine's artistiek directeur Phil van Tongeren en webredacteur Anton Damen kiezen uit de inzendingen de vijf meest originele. Deze worden op de 27ste editie van Imagine Amsterdam Fantastic Film Festival, van 13-23 april 2011, vertoond voorafgaand aan een film uit de officiële programmering. Het publiek heeft het laatste woord en bepaalt wie er uiteindelijk met de Time Capsule Award naar huis gaat.

Om alle inzendingen te bekijken en voor verdere informatie en updates over films, gasten en speciale evenementen ga naar de website: imaginefilmfestival.nl

Imagine: 27th Amsterdam Fantastic Film Festival
13 t/m 23 april 2011 - Filmtheater Kriterion
www.imaginefilmfestival.nl

Volg ons ook op Twitter
en Facebook




Ingezonden persbericht