Ingezonden persbericht


Imagine: 27th Amsterdam Fantastic Film Festival
13 t/m 23 april 2011 - Filmtheater Kriterion

OPENINGSFILM
Hobo with a Shotgun, de nieuwe film van Rutger Hauer Woensdagavond 13 april, Filmtheater Kriterion

THE NIGHT OF TERROR
Rillingen en angstzweet in de mooiste bioscoop van de wereld Vier super-splatter-horrorfilms inclusief Scream Queen Contest Nacht van za 16 april op zo 17 april, Pathé Tuschinski 1, zaal open 00.00

PERSCONFERENTIE IMAGINE
Phil van Tongeren (artistiek directeur) en
Liselotte van der Burgt (zakelijk directeur) over het programma, gasten en meer Dinsdag 29 maart in Pand Noord, Meeuwenlaan 98-100, Amsterdam aansluitend aan de persvoorstelling van Monsters (aanvang 13.30, première op Imagine) en voorafgaand aan The Ward (aanvang 15.40)

KAARTVERKOOP VAN START
Vanaf donderdag 24 maart (vandaag) 20.00 via www.imaginefilmfestival.nl

Lange - en korte films; fantasy, sf, animatie, anime, horror, thriller en cult. The Night of Terror, symposium, masterclass en Q&A's. Themaprogramma's: Cine Latino Fantastico en Power to the People.

OPENINGSFILM

Imagine opent dit jaar met Hobo with a Shotgun, de nieuwe film van Rutger Hauer, die de ster weer eens van een heel andere kant laat zien. Hauer speelt de zwerver uit de titel die, nadat in zijn bijzijn de plaatselijke lommerd is overvallen, besluit een door misdaad geteisterd stadje te zuiveren van het gespuis.

Hobo with a Shotgun, geregisseerd door Jason Eisener, begon zijn bestaan als winnaar van de fake-trailerfilmcompetitie die destijds was verbonden aan de release van Grindhouse, het eerbetoon van Robert Rodriguez en Quentin Tarantino aan B-films uit de jaren '70. Ook de lange versie van Hobo is zo'n hommage, een actiekomedie in schreeuwerig Technicolor, met overdreven stoere one-liners en over-the-top special effects die even onsmakelijk als hilarisch zijn.

PERSCONFERENTIE IMAGINE

Op dinsdag 29 maart a.s. lichten Phil van Tongeren (artistiek directeur) en Liselotte van der Burgt (zakelijk directeur) u graag in over films, gasten en speciale programmaonderdelen van het 27ste Imagine: Amsterdam Fantastic Film Festival, dat van 13-23 april wordt gehouden in filmtheater Kriterion, Amsterdam.

Deze persconferentie vindt plaats in aansluiting op de vroege en landelijke persvoorstelling van Monsters om 13.30 in Pand Noord. Monsters maakt deel uit van het Imagine-programma. Voor alle aanwezigen zijn exemplaren van het programmamagazine beschikbaar. In aansluiting op de persconferentie zal om 15.40 The Ward worden vertoond.

THE NIGHT OF TERROR

Koude rillingen en angstzweet. In de mooiste bioscoop van de wereld, de grote zaal van het Tuschinski Theater, laat je ze graag de vrije loop.

De kick off van de jaarlijkse nachtelijke horrormarathon komt dit jaar voor rekening van After Dark Originals: Husk, waarin doodenge vogelverschrikkers het op een stel in the middle of nowhere gestrande twintigers hebben gemunt. Een welkome aanwinst in het genre 'plattelandshorror', in de geest van The Texas Chain Saw Massacre en Children of the Corn.

Insidious betekent 'geniepig' of 'verraderlijk'. Het is ook de nieuwste van de mannen achter Saw, James Wan en Leigh Wannell, en kan kort worden samengevat als een update van het klassieke Poltergeist. Maar, zoals een inderhaast te hulp geroepen spiritiste verklaart: 'It's not the house that's haunted. It's your son.' Dan helpt zelfs verhuizen niet.

Uitsmijter Hell Driver past in een recente NoT-traditie: dolgedraaide Japanse splatter, terwijl het buiten alweer licht wordt. Regisseur Yoshihiro Nishimura (Tokyo Gore Police) keert dit jaar terug met Hell Driver en maakt het bonter dan ooit. Met exploderende zombies, kettingzaagzwaaiende zombies en een... zombiekruisraket!

Eén titel houden we nog even geheim. Om The Night of Terror nog spannender te maken dan ie al is.

Geen geheim is dat ook dit jaar de jaarlijkse Scream Queen Contest terugkeert. Voor de ijselijkste schreeuw van de nacht zijn er weer toepasselijke prijzen beschikbaar.

The Night of Terror
Nacht van za 16 april op zo 17 april, Pathé Tuschinski 1, zaal open 00.00

Kaartverkoop
Vandaag (donderdag 24 maart) start om 20:00 de kaartverkoop van Imagine! Kaarten kunnen online worden gekocht via de website www.imaginefilmfestival.nl .

De beelden betreffen v.l.n.r.:
Openingsfilm: Hobo With a Shotgun van Jason Eisener Persconferentie Imagine: Monsters van Gareth Edwards Night of Terror: After Dark Originals: Husk van Brett Simmons Hell Driver van Yoshihiro Nishimura
Insidious van James Wan

Voor verdere informatie en updates over films, gasten en speciale evenementen ga naar de website: www.imaginefilmfestival.nl

Imagine: 27th Amsterdam Fantastic Film Festival
13 t/m 23 april 2011 - Filmtheater Kriterion
www.imaginefilmfestival.nl

Volg ons ook op Twitter en Facebook




Ingezonden persbericht