Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CD-presentatie Vuigtuig en uniek optreden Suus (Pitch Blond) op Haags Pop Podium Avond in De SuperMarkt

Onder de naam Haags Pop Podium Avond organiseert de R.G. Ruijs Stichting al negen jaar concertavonden waarbij elke keer twee talentvolle Haagse acts optreden. Vaak gaat het daarbij om nieuwe groepen, die op deze manier worden voorgesteld aan het publiek. Ook zijn er regelmatig CD-presentaties. De Haags Pop Podium Avonden zijn uitgegroeid tot een van de belangrijkste optreedplekken voor Haagse bands. Vanwege een verbouwing in de vaste lokatie, poppodium De SuperMarkt, worden op woensdag 13 april 2011 in poppodium De SuperMarkt aan de Grote Markt in Den Haag concerten gegeven door de band Vuigtuig en zangeres Suzanne 'Suus' Ypma.

VUIGTUIG
Vuigtuig, geboren uit liefde voor het levenslied, vunzige rock-'n-roll en kroegperikelen die zijn weerga niet kennen, laat zich het best omschrijven met lege harten en gebroken glazen. De vijf heren van het Haagse Vuigtuig bestoken de Nederlanden sinds 2009 met hun obscure chansons. Tijdens deze Haags Pop Podium Avond presenteert de band hun nieuwe CD. Vuigtuig laat zich muzikaal niet begrenzen.In teksten en liveshows worden verschillende elementen gebruikt uit het veaudeville theater, het levenslied en de rock-'n-roll cliche's. Bezetting: Marlon van Cappelle (zang), Bart Lybeert (gitaar), Sander Westerduin (toesten), Harmen Schouten (drums) en Jorte Weij (bas).

suus
Als eerste acts op deze Haags Pop Podium Avond treedt de Haagse zangeres Suzanne 'Suus' Ypma op. De 26-jarige muzikante is vooral bekend als frontvrouw van de bekende Haagse band Pitch Blond. De groep wist onlangs in Amerika op het festival SXSW in Texas grote indruk te maken waarbij vooral de expressieve en lenige stem van de zangeres opviel. Daarnaast is Suus ook schrijfster van ensembles en theatervoorstellingen. Tijdens de Haags Pop Podium Avond combineert ze beide passies met een bijzonder solo-optreden met Nederlandstalige nummers.

Haags Pop Podium Avond - Woensdag 13 april - 21.30 uur. De SuperMarkt is gevestigd aan de Grote Markt 25 in Den Haag. Entree gratis.

Bijgesloten PR-foto's zijn rechtenvrij te gebruiken. Voor hogere reolutie foto's kunt u contact opnemen met de artiesten.

Meer informatie:

Vuigtuig - www.vuigtuig.com
Suus (Pitch Blond) - www.pitchblond.com
R.G. Ruijs Stichting - www.stichtingruijs.nl
Haags Pop Podium - www.haagspoppodium.nl
De SuperMarkt - www.supermarktdenhaag.nl