Ingezonden persbericht


Imagine: 27th Amsterdam Fantastic Film Festival
13 t/m 23 april 2011 - Filmtheater Kriterion

SLOTFILM
Source Code van Duncan Jones (Moon)

CINE LATINO FANTÁSTICO
Films en Symposium

Met zeven films en diverse filmmakers uit
Argentinië, Chili, Mexico en Uruguay

SLOTFILM
Twee jaar geleden verraste Duncan Jones met het low-budget SF-drama Moon. Dit jaar is hij terug met Source Code, een groots opgezette SF-thriller met meer spektakel en meer grote namen.

Dankzij een experimentele vorm van terrorismebestrijding is Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) in staat meerdere malen naar het zelfde punt in de tijd terug te keren, vlak voor een bomaanslag op een trein. Zal hij de onbekende dader van de aanslag tijdig weten op te sporen en daarmee medereizigster Christina (Michelle Monaghan) het leven kunnen redden?

Het antwoord is uiteraard te vinden in de film zelf, maar zeker is dat Imagine met Source Code een van zijn meest spraakmakende slotfilms sinds jaren in huis heeft.

Source Code
Zaterdag 23 april, 20.00, Kriterion 1
Vanaf 9 juni te zien in de Nederlandse bioscoop. Distributie: Entertainment One Benelux.

CINE LATINO FANTÁSTICO - Films en Symposium
Met zeven films en diverse filmmakers uit Argentinië, Chili, Mexico en Uruguay

Vorig jaar richtte Imagine de schijnwerpers op Oost-Europa, dit jaar kijken we nog verder dan onze neus lang is: naar Latijns-Amerika.

Fantastische cinema uit Latijns-Amerika? Misschien dat een enkeling zich de gloriedagen van de Chileen Alejandro Jodorowski herinnert. Bekender is natuurlijk Guillermo del Toro, de Mexicaanse regisseur die tegenwoordig ontspannen op en neer pendelt tussen arthouse en Hollywood. Maar er zijn er meer die, in relatieve maar daarom nog niet gerechtvaardigde obscuriteit, aan de weg timmeren.

De meeste reuring komt van Adrián García Bogliano. De productieve Argentijn was eerder op Imagine vertegenwoordigd met I'll Never Die Alone. Dit jaar presenteert het festival maar liefst twee van zijn films, Masacre esta noche en Sudor frío. De laatste, een hallucinante nachtmerrie rond twee bejaarde veteranen van de Argentijnse martelcentra, beleeft tijdens Imagine zijn Europese première. Subtieler te werk gaat Bogliano's landgenoot Nicolás Goldbart. In zijn postapocalyptische SF-komedie Fase 7 proberen Coco en de hoogzwangere Pipi een dodelijke epidemie te overleven. Het van voodoo en andere zwarte magie doordrenkte Malditos sean! van Fabián Forte en Demián Rugna bewijst ten overvloede dat het zenuwcentrum van de Cine Latino Fantástico tegenwoordig in Argentinië ligt.

Na een zegetocht langs buitenlandse festivals doet het Mexicaanse Somos lo que hay Imagine aan. Regisseur Jorge Michel Grau maakte een indringend sociaal-realistisch horrordrama over... kannibalen in Mexico-stad. Uit Chili komt Baby Shower van Pablo Illanes, de horrorversie van Desperate Housewives, waarmee Imagine een heuse wereldpremière in huis heeft. De wedergeboorte van Cine Latino Fantástico ging zelfs niet voorbij aan Uruguay. La casa muda van Gustavo Hernández is een ijzersterke spookhuisfilm, die overigens onlangs een Amerikaanse remake kreeg.

In aanvulling op het filmprogramma gaat Imagine op woensdag 20 april in gesprek met o.a. Adrián García Bogliano, Gustavo Hernández, Pablo Illanes en Baby Shower-producente Francisca Cummins over de praktische en inhoudelijke aspecten van hun werk, inspiratiebronnen, historische context, en de (cultuur)verschillen tussen de verschillende Latijns-Amerikaanse filmindustrieën.

Filmprogramma Cine Latino Fantástico
Donderdag 14 t/m zaterdag 23 april, Kriterion 1, 2 & 3.

Symposium Cine Latino Fantástico
Woensdag 20 april, 14.00 uur, Kriterion 2.

Voor het symposium zijn gratis kaarten verkrijgbaar aan de kassa van Kriterion.

De foto's betreffen v.l.n.r.:
Source Code van Duncan Jones

Cine Latino Fantástico:
La casa muda van Gustavo Hernández
Somos lo que hay van Jorge Michel Grau
Fase 7 van Nicolás Goldbart

Lange - en korte films; fantasy, sf, animatie, anime, horror, thriller en cult. The Night of Terror, symposium, masterclass en Q&A's. Themaprogramma's: Cine Latino Fantastico en Power to the People.

Voor verdere informatie en updates over films, gasten en speciale evenementen ga naar de website: www.imaginefilmfestival.nl

Imagine: 27th Amsterdam Fantastic Film Festival
13 t/m 23 april 2011 - Filmtheater Kriterion
www.imaginefilmfestival.nl

Volg ons ook op Twitter en Facebook




Ingezonden persbericht