Ingezonden persbericht


http://www.beverwijk.nl/websites/beverwijk/website/default.asp?frameid=960&path=gwsitemanager/content/show/1

Spannende kwartfinale zes tegen zes op Johan Cruyff Court beverwijk

Woensdag 13 april 2011 opent wethouder Frank Frowijn de regiofinale van het zes tegen zes kampioenen toernooi. Dit spannende evenement wordt georganiseerd door De Evenementenmakelaar, Wijkgericht Werken van de gemeente Beverwijk én de Cruyff Foundation. De regiofinale (kwartfinale) wordt dit jaar voor het eerst op het Cruyff Court aan de Huiderlaan in Beverwijk gespeeld.

Op deze dag strijden de winnaars van de stadsfinales uit IJmuiden, Heemskerk, Beverwijk en Haarlem voor een plek in de halve finale Cruyff zes tegen zes kampioenen. Maximaal acht teams nemen deel aan deze regiofinale. De teams die meespelen voor Beverwijk plaatsten zich in 2010 tijdens de voorrondes. Bij de jongens houdt het team van basisschool de Lunetten de eer voor Beverwijk hoog en bij de meisjes het team van basisschool de Zeester.

Programma kwartfinale

13.00-13.15 opening door wethouder Frowijn

13.15-16.00 wedstrijden

16.00-16.30 uur prijsuitreiking

Landelijke finale Amsterdam
De teams die zich plaatsen voor de halve finale, strijden daarin voor een plek in de landelijke finale in Amsterdam. In totaal deden dit jaar 10.000 kinderen mee van ruim 400 basisscholen. Het gaat tijdens dit toernooi niet alleen om winnen. Ook het team dat het meest volgens de 14 regels van Johan Cruyff speelt, krijgt een beloning. Deze 14 regels gelden op elk Cruyff Court. Enkele voorbeelden: respect voor anderen, samenspelen en elkaar helpen.

Meer informatie
Robin Welp, de Evenementenmakelaar: 06-46014265

Beverwijk, 31 maart 2011