Ingezonden persbericht


Den Haag/Volendam, 7 april 2011

Muzikaal Volendam steunt Japan

Jan Smit, Nick en Simon en de 3 J's treden volgende week woensdag op in de Amsterdam ArenA tijdens de benefietavond Nederland Helpt Japan. Die avond betuigen de zangers steun aan de slachtoffers in Japan en helpen mee om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de hulpverlening van het Rode Kruis. De Volendammers treden op als gelegenheidsformatie Votown Allstars en zingen het nummer Country Road van John Denver. Dit lied was het clublied van de voetbalclub in Sendai, de stad die zwaar getroffen is door de tsunami. Het stadion in de stad is door de zee verzwolgen. Kaarten voor het evenement kunnen voor 5 euro gekocht worden via www.nederlandhelptjapan.nl

Op 11 maart werd Japan getroffen door een driedubbele ramp. Na een aardbeving werden grote delen van het land getroffen door een vernietigende tsunami, welke het land tevens in een nucleair drama trok. Bijna 150.000 huizen zijn compleet verwoest of zwaar beschadigd en meer dan 15.000 mensen zijn nog altijd vermist. Meer dan 170.000 evacués verblijven momenteel in opvangcentra, veel van hen waarschijnlijk nog voor lange tijd. Het Rode Kruis heeft geld nodig om deze mensen te helpen. Voor medicijnen, dekens en kleding, maar ook voor hulp op de langere termijn.

Kinderen voor Kinderen, Opera Zuid en Dennis van der Geest Inmiddels zijn ook andere toezeggingen binnen. Zo werken Kinderen voor Kinderen en Opera Zuid mee (met een aria en het zoemkoor uit Madame Butterfly). Oud-judoka en DJ Dennis van der Geest verzorgt het voorprogramma in de ArenA. Gisteren kondigden ook de Toppers, Xander de Buisonjé, Glennis Grace en het Nationale Ballet al aan mee te werken aan de benefietactie. Ajax speelt woensdagavond een benefietwedstrijd tegen Shimizu S-Pulse, een club uit de Japanse eredivisie.

Noot voor de redactie,