Gemeente Nijmegen

persinformatie

12 april 2011 week 15

WEEKAGENDA COLLEGE B&W VAN 13-04-2011 t/m 19-04-2011

Woensdag 13 april 2011, 13.00 uur Triavium Wethouder Beerten heet iedereen welkom op het symposium 'Gezonde scholen presteren beter' georganiseerd door de GGD. Het symposium 'Gezonde scholen presteren beter' is bedoeld om scholen in de regio (BO en VO) te laten kennismaken met verschillende manieren om aan een Gezonde School te werken.

Woensdag 13 april 2011, 16.30 uur Valkhof Minister-president Rutte brengt een werkbezoek aan Gelderland. Hij zal een bezoek brengen aan Gelderse bouw- en natuurprojecten in het teken van de Crisis- en Herstelwet. Door deze wet zijn een aantal projecten afgelopen jaar sneller doorontwikkeld. Omdat een aantal procedures met de nieuwe wet werden vereenvoudigd. In de middag zal hij de Ooijpolder bezoeken en als laatste zal Nijmegen bezocht worden waar Rutte zich zal verdiepen in onder andere het project Waalfront in Nijmegen-West, de nieuwe Waalbrug en de dijkteruglegging in Lent. Hij zal voor de verschillende onderdelen vergezeld worden door verschillende leden van het Nijmeegse stadsbestuur. Het bezoek start om 16.30 uur op het Valkhof met een fotomoment en eindigt om 17.30 uur met een persmoment op de Winselingseweg.

Donderdag 14 april 2011, 20.00 uur De Vereeniging Burgemeester De Graaf en wethouder Beerten zijn aanwezig tijdens het Radboudconcert. Het Bachkoor Nijmegen, begeleidt door het Nijmeegs Studentenorkest, zal de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach ten gehore brengen.

Vrijdag 15 april 2011, 12.00 uur Mariënburgplein Wethouder Van der Meer opent de tentoonstelling 'Varkens, je ziet ze niet, maar ze zijn er wel'. De tentoonstelling is van Varkens in Nood en deze organisatie reist ieder jaar door het land met een fototentoonstelling over varkens.

Vrijdag 15 april 2011, 15.00 uur Noorderkapel, Sint Stevenskerk Wethouder Kunst is aanwezig tijdens het afscheid van de stadsbeiaardier Gert Oldenbeuving.

Zondag 17 april 2011, 12.00 uur Omgeving winkelcentrum Meijhorst Wethouder Tankir is aanwezig tijdens de 16e editie van Dukenburg Presenteert. De bedoeling van deze dag dat alle non-profit-organisaties en verenigingen uit het stadsdeel Dukenburg zich presenteren. Naast de informatiemarkt zijn er kinder- en jongerenactiviteiten, muziek, podiumoptredens, braderie en een rommelmarkt. Het geheel wordt georganiseerd door vrijwilligers van diverse organisaties uit het wijkcentrum Dukenburg.

Maandag 18 april 2011, 9.30 uur St. Maartenskliniek Burgemeester De Graaf geeft het startschot voor de kick-off fietsactie georganiseerd voor het 75 jarig jubileum van de Sint Maartenskliniek. Deze vijfdaagse fietstocht vindt plaats op twee hometrainers in het glazen lifthuis op het dak van de parkeergarage. Samen met een aantal prominenten trappen medewerkers van de Sint Maartenskliniek kilometers weg voor de inwoners van Moldavië. Dit is tevens de officiële kick-off voor het jubileumjaar. De opbrengst komt ten goede aan het ziekenhuis van de stad Floresti.

Dinsdag 19 april 2011, 18.00 uur Raadzaal Burgemeester De Graaf spreekt Nijmeegse 'nieuwe Nederlanders' toe bij de Nationale Naturalisatiedag.