Universiteit Twente

Nederlands Mathematisch Congres 2011

14 - 15 april 2011

Het 47ste Nederlands Mathematisch Congres (NMC 2011) vindt plaats in Twente op donderdag 14 en vrijdag 15 april 2011. Dit jaarlijks congres is de ontmoetingsplek bij uitstek van wiskundig Nederland.

De congrescommissie heeft ernaar gestreefd een breed programma samen te stellen dat interessant is voor een zo groot mogelijk wiskundig publiek. Naast sprekers die hun sporen binnen de wiskunde reeds verdiend hebben is gekozen voor ruime aandacht voor aanstormend talent en het opleiden van nieuw talent. Er is veel aandacht voor de onderwijsprogrammas op de middelbare school en het hoger onderwijs, alsmede voor de aansluiting tussen deze programma's en de opleiding van docenten. Verder is er ruimte voor promovendi en masterstudenten die hun werk kunnen presenteren in elevator pitch sessies en een posterpresentatie gedurende het hele congres. Het programma zoekt de balans tussen wiskunde voor de schoonheid van de wiskunde en wiskunde voor de schoonheid van de toepassingen.

Naast drie plenaire voordrachten, waarvan een wordt ingevuld via de driejaarlijkse Brouwer lezing op donderdagmiddag 14 april en zes parallelvoordrachten zullen er negen minisymposia zijn en plenaire sessies met presentaties van promovendi en masterstudenten.