ICT~Office, branchevereniging IT-, Telecom- en Officebedrijven


Voorjaarsconferentie Overheid, cloud en software: mis het niet!

18 mrt 2011 om 11:15

Het SaaS~Cloud Netwerk en de Software~VOC van ICT~Office nodigen u uit voor hun jaarlijkse themabijeenkomst in Media Plaza te Utrecht op donderdag 14 april. Centraal staan de ontwikkelingen rondom cloud en software bij de overheid.

Tijdens de conferentie komen de toekomstige ontwikkelingen op drie terreinen aan de orde:

* eurocommissaris Neelie Kroes werkt in Brussel aan een Europese Cloud-strategie en regels voor cloud computing en dataprotectie
* in mei krijgt de Tweede Kamer te horen welke rol cloud computing zal gaan spelen bij de I-Strategie van het Rijk
* de Algemene Rekenkamer heeft een rapport gepubliceerd over 'besparingsmogelijkheden van de afbouw van gesloten standaarden en de introductie van open standaarden bij de overheid'

De keynote sprekers van deze middag zijn Rainer Zimmermann en Michel de van der Schueren. Zimmermann is hoofd afdeling Software & Service Architectures and Infrastructures van het departement Information Society and Media (INFSO) van Neelie Kroes. De van der Schueren is in het dagelijks leven managing partner/consultant bij Cloud Eleven en daarnaast voorzitter van het SaaS~Cloud Netwerk van ICT~Office. Verder worden de resultaten van het onderzoek 'Cloud in Nederland' wereldkundig gemaakt, is er een paneldiscussie met aansprekende deelnemers en vinden er diverse interessante presentaties plaats. Nadere informatie over het programma vindt u hier.

De bijeenkomst is voor leden van ICT~Office,
overheidsvertegenwoordigers, politieke ambtsdragers en studenten kosteloos toegankelijk. Overige geĂŻnteresseerden betalen 150,- p.p. (excl. BTW). U kunt zich aanmelden tot 11 april 2011 via de link onderaan de pagina. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met deelnemerslijst.

U bent van harte welkom op donderdag 14 april 2011 van 13.00 uur tot 18.00 uur. Rond 17.00 uur is er een netwerkborrel. De locatie is Media Plaza te Utrecht. Een routebeschrijving is te vinden op www.mediaplaza.nl.

Ja, ik meld me aan voor de Voorjaarsconferentie Overheid, cloud en software van 14 april 2011

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ellen Klomp via (0348) 49 38 34 of ledenzaken@ictoffice.nl