FNV KIEM

Ledenvergadering Holland Symfonia over orkesten-cao

woensdag 06 april 2011

Voor alle leden die werken bij Holland Symfonia organiseert de vakgroep Klassieke Muziek van FNV KIEM donderdag 14 april een ledenvergadering.

Onderwerp op deze bijeenkomst is de modernisering van de cao Nederlandse orkesten. Samen met de collega's van de NTB heeft FNV KIEM het afgelopen jaar diverse pogingen ondernomen om met de orkestwerkgevers te komen tot een vergaande modernisering van de cao. Over de inzet van de vakbond in het moderniseringsproces zijn de leden vorig jaar uitvoerig geïnformeerd.

De werkgevers vinden dat de moderniseringsvoorstellen van FNV KIEM op het terrein van de inzetbaarheid en flexibilisering niet ver genoeg gaan. De vakbond is van mening dat met de nieuwe cao-voorstellen een stevige basis gelegd wordt onder de toekomst van de arbeidsvoorwaarden.

In de voorstellen van FNV KIEM wordt rekening gehouden met de afstemming tussen werk en privé. Ook wordt voorkomen dat de werkdruk te hoog oploopt.

Over de salarissen, is een verschil van mening met de werkgevers. Die grijpen de economische crisis aan om de cao vergaand te hervormen zonder daar iets tegenover te stellen.

In een brief aan de leden van Holland Symfonia zet FNV KIEM de problematiek, en zijn inzet, verder uiteen. Ook staat daarin wat de leden verder kunnen verwachten op de ledenvergadering.

De ledenvergadering begint donderdag 14 april om 12.30 uur in de Van Beinumzaal in de Philharmonie in Haarlem. Dat is aansluitend op de OR-orkestvergadering.