Gemeente Son en Breugel


Breugel

Grenscorrectie Eindhoven/Son en Breugel

Burgemeester en wethouders van Eindhoven en van Son en Breugel maken bekend dat met ingang van 14 april 2011 tot en met 8 juni 2011 voor eenieder ter inzage ligt een ontwerp van een herindelingsregeling betrekking hebbende op de wijziging van de grens tussen beide gemeenten bij het knooppunt Ekkersrijt, de nieuwe aansluiting van de A58 en de A50.
De raden van de gemeente Eindhoven en Son en Breugel hebben hiertoe besloten in respectievelijk hun vergaderingen van 15 maart 2011 en 31 maart 2011.

De nieuwe gemeentegrens volgt het nieuwe beloop van de rijkswegen. Vanaf de huidige gemeentegrens op de John F. Kennedylaan volgt de nieuwe grens de eigendomsgrenzen van Rijkswaterstaat aan de zuidkant van het knooppunt Ekkersrijt tot 108 meter oostelijk van het fietstunneltje ter hoogte van het meubelplein Ekkersrijt. Vanaf dit punt is de nieuwe gemeentegrens 2.50 meter ten noorden van een langs de rijksweg te plaatsen geluidscherm geprojecteerd, tot aan het voornoemde fietstunneltje. Direct ten oosten van de tunnelconstructie buigt de grens af naar het noorden om vervolgens aan de noordzijde van de rijksweg wederom de eigendommen van Rijkswaterstaat te volgen tot het punt waar de nieuwe grens samenkomt met de bestaande gemeentegrens. De nieuwe grens is vrij gedetailleerd aangegeven op de kaart/tekening GRB-20090024 met bijbehorend matenplan MPL-20090009.

De grenswijziging is wenselijk met het oog op de afronding van de Eindhovense wijk Blixembosch met het woningbouwproject Blixembosch Noord Oost en komt tegemoet aan het verzoek van politie en hulporganisaties om te onderscheiden weggedeelten van de rijkswegen eenduidig in een gemeente te situeren.

Behoudens eigendommen van Rijkswaterstaat zijn geen eigendommen van derden bij de grenscorrectie betrokken.

Inzage

Met ingang van 14 april 2011 ligt het ontwerp van de herindeling (grenscorrectie) met bijbehorende tekening en matenplan gedurende 8 weken op werkdagen tijdens openingsuren ter inzage bij:


* De gemeente Eindhoven: Inwonersplein Stadhuisplein 10 5611 EM Eindhoven

* De gemeente Son en Breugel: Gemeentehuis, Raadhuisplein 1, 5691 AL Son en Breugel

Zienswijzen

Gedurende de termijn van ter inzagelegging kan iedereen zijn zienswijze kenbaar maken aan het gemeentebestuur.
U kunt daarvoor een brief sturen naar:


* Burgemeester en Wethouders van Eindhoven, T.a.v. de sector Projectmanagement, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven of
* Burgemeester en wethouders van Son en Breugel, Postbus 8, 5690 AA Son en Breugel

Het is ook mogelijk om binnen de termijn van de ter inzagelegging mondeling zienswijzen kenbaar te maken.

U dient hiervoor uiterlijk een week voor het verstrijken van de inzagetermijn een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar van Eindhoven (de heer H.van Hoof (tel 040-2386268) of de behandelend ambtenaar van Son en Breugel (de heer F. den Hengst/de heer R. Spapens, tel 0499 - 491410/ 0499 - 491411)