Gemeente Hilversum

Olympisch Plan 2028

Vijfde sportontmoeting: De kracht van het Olympisch Plan 2028

Als gemeente zijn we benieuwd hoe mensen uit de Hilversumse sportwereld naar het plan kijken en welke ideeën we uit dit plan kunnen gebruiken om Hilversum wat betreft sport op een hoger niveau te tillen,

De vijfde sportontmoeting met als thema `De kracht van het Olympisch Plan 2028' vindt op 14 april plaats.

Diverse organisaties doen hun best om de Olympische Spelen in 2028 naar Nederland te halen. Om dit voor elkaar te krijgen, is er een Olympisch Plan 2028 ontwikkeld. Hierin worden acht ambities benoemd die wij als land moeten behalen om als organisator van de Olympische Spelen in aanmerking te komen. "Als gemeente zijn we benieuwd hoe mensen uit de Hilversumse sportwereld naar het plan kijken en welke ideeën we uit dit plan kunnen gebruiken om Hilversum wat betreft sport op een hoger niveau te tillen," aldus wethouder sport Erik Boog.

Sportontmoetingen

Sportontmoetingen worden twee keer per jaar door de gemeente Hilversum georganiseerd met als doel de communicatie en samenwerking tussen sport(gerelateerde) organisaties te verbeteren. Tijdens de Sportontmoetingen staan diverse actuele sport en maatschappelijke thema´s centraal, ook is er aandacht voor de informele ontmoeting met elkaar.

Programma

Het programma bestaat uit diverse presentaties. De aftrap wordt gegeven door Oud-Olympiër Marti ten Kate. Hij presenteert, vanuit het NOC*NSF, het Olympisch Plan 2028. Wat betekent dit plan en kunnen wij er inspiratie uit putten? Wat is de meerwaarde van het Olympisch Plan 2028 voor de gemeente Hilversum en de belanghebbende partijen? Marti zal in zijn presentatie de lokale vertaling een prominente plaats geven.

Ed Hardy HZC De Robben zal een presentatie geven over hoe zij invulling geeft aan hun (topsport)ambitie binnen de verenging. Ook de Olympische proeftuin wordt toegelicht. Tijdens het tweede deel van het programma houdt Robin van Galen een prikkelend seminar. Hij begeleidde het dameswaterpoloteam naar goud op de Olympische Spelen in Bejing.

19.00 uur Ontvangst met koffie en thee

19.30 uur Welkom en openingswoord

Wethouder sport, Erik Boog

19.35 uur Presentatie `Het Olympisch Plan en de lokale vertaling'.

Marti ten Kate

20.05 uur Presentatie `Topsport in de breedte'

Gijze Stroboer- Ed Hardy HZC De Robben

20.30 uur Pauze

20.40 uur `De weg naar (Olympische) ambitie'

Robin van Galen

21.25 uur Slotwoord door wethouder sport

21.30-22:30 uur Tijd voor ontmoeting

en de gelegenheid tot informeel samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via sportinfo@hilversum.nl

Kijk voor meer informatie op www.hilversum.nl/sportontmoeting