Gemeente Middelburg

Â

Informatiedag sport 45+

Op donderdag 14 april organiseren de gemeente Middelburg, voetbalvereniging Zeelandia Middelburg en Stichting Welzijn Middelburg een informatie sportdag voor 45+ en ouder.
Dit alles om sport en beweging onder deze doelgroep te bevorderen.

Om tot op hoge leeftijd gezond en fit te blijven is sport en beweging van groot belang. Maar de groep die beweegt is in de minderheid, met name de 45+ers beweegt veel te weinig.
Om de 45+ers, maar ook de inactieve ouderen een overzicht van het aanbod te laten zien, wordt deze informatiedag georganiseerd. Middelburgse sportverenigingen met een aanbod voor 45+, zoals Zeelandia Middelburg, die 45+ voetbal aanbiedt en de recreatieve sportgroepen faciliteert, worden hiervoor uitgenodigd om hun aanbod te presenteren. Daarnaast zullen ook Stichting Welzijn Middelburg en Middelburg in Beweging in informatiestands aanwezig zijn.

Er worden fittests met knijpkracht, bloeddrukmetingen en een volledige bodyscan in 30 seconden aangeboden waar de BMI meting een onderdeel van is.
Verder worden de besturen van sportverenigingen uitgenodigd voor een presentatie met good-practice voorbeelden en een informeel gedeelte met een hapje en een drankje.

De informatiedag wordt gehouden in het clubhuis van Zeelandia Middelburg (M.H. Boassonlaan 6) van 14.00 uur tot 20.00 uur.

Voor meer informatie over deze dag kunt u contact opnemen met Patrick de Guchteneire, 67 57 97 of p.de.guchteneire@middelburg.nl, coördinator Sport en Bewegen gemeente Middelburg.

Â

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl