Gemeente Sint-Oedenrode


Persberichten

Officiële opening Centrum voor Jeug en Gezin

Centrum voor Jeugd en Gezin van `CJGgeeftantwoord' wordt in Sint-Oedenrode op 14 april om 16:00 uur officieel geopend door wethouder Hendriks- Van Kemenade.

Alle inwoners zijn op zaterdagmiddag 16 april tussen 14:00 en 16:00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen in het nieuwe inlooppunt Centrum Jeugd en Gezin in Odendael. Zij delen deze nieuwe ruimte samen met de Speel-o-theek. Tijdens deze middag wordt ook de speeltuin bij Odendael feestelijk geopend.

Laagdrempelig

Het uitgangspunt van het CJGggeeftantwoord is dat de vragen van kinderen, jongeren en ouders niet worden geproblematiseerd. Ze krijgen bij CJGgeeftantwoord laagdrempelige informatie, advies, ondersteuning en hulp op maat. Dit alles vanuit de gedachte: het is normaal om vragen te hebben over opgroeien en opvoeden. Het CJG geeft dus antwoord op alledaagse vragen waar elke ouder of kind mee kampt, maar er is ook ruimte voor moeilijke vragen. Als de vraag de inhoudelijke expertise van de CJG-medewerkers overstijgt, of er is andere hulp nodig, dan verwijzen zij door naar een van de samenwerkende organisaties.

Bundeling van krachten

Het CJGgeeftantwoord is geen nieuwe organisatie, maar een netwerk van bestaande organisaties uit Boekel, Landerd, Uden, Veghel en Sint-Oedenrode, die zich met opgroei- of opvoedkwesties bezighouden. In CJGgeeftantwoord werken vijf kernpartners samen: de afdeling jeugdgezondheidszorg van Thuiszorg Pantein, GGD Hart voor Brabant, de instellingen voor maatschappelijk werk Aanzet en DommelRegio en Stichting MEE. Regelmatig vindt ook overleg plaats met diverse ketenpartners uit de regio. CJGgeeftantwoord is dus een bundeling van krachten, met een laagdrempelig en herkenbaar gezicht naar buiten toe.

Bereikbaarheid

Het inlooppunt in Sint-Oedenrode maakt onderdeel uit van het regionale Centrum Jeugd en Gezin, cjggeeftantwoord. Meer informatie over het Centrum Jeugd en Gezin kunt u vinden op www.cjggeeftantwoord.nl of via het gratis telefoonnummer 0800 - 254 00 00