Universiteit Leiden

Nieuwe studievarianten op Open Dagen

Tijdens de Open Dagen van 14, 15 en 16 april 2011 kunnen aanstaande studenten onder andere informatie krijgen over drie nieuwe studievarianten en twee nieuwe opleidingen van de Universiteit Leiden.

Internationaal

Internationale Betrekkingen en Organisaties (IBO) is een nieuwe specialisatie binnen de bacheloropleiding Politicologie. Met veel aandacht voor diplomatie, actuele vragen over vrede en veiligheid en ontwikkelingshulp. Handig daarbij is, dat Den Haag, de internationale stad van vrede en recht, naast de deur is met vertegenwoordigingen van vele internationale organisaties.

Economie

Bestuurskunde biedt in samenwerking met de economische afdeling van de Rechtenfaculteit een nieuwe variant aan: Economie, Bestuur en Management (EBM). Studenten krijgen hier vakken als HRM, Publiek Management, en Economische integratie in de EU.

Business

International Business Law is een nieuwe afstudeerrichting binnen Rechten. Deze richting bereidt studenten voor op een baan in het internationaal bedrijfsleven. Vakken zijn o.a. EU Internal Market Law en Corporate Social Responsibility.

Communicatie

Ook de studie Taalwetenschap is vernieuwd. De studie biedt nu vier specialisaties: Taal en Cognitie. Taal en
Communicatie, Taalbeschrijving en Vergelijkende Indo-Europese Taalwetenschap.

Film

Film- en literatuurwetenschap is een nieuwe studie waarin de student films en literatuur uit de hele wereld bestudeert en relaties legt met bijvoorbeeld theater, fotografie en poëzie. De studie besteedt veel aandacht aan beeld- en tekstanalyse.

Realistisch beeld

Alle Leidse opleidingen presenteren zich op de Open Dagen. Proefcolleges, presentaties door studenten en studieadviseurs en rondleidingen op locatie geven aanstaande studenten een realistisch beeld van de studie. Een bezoek aan de Open Dag is dus een goede manier om een afgewogen studiekeuze te maken.

Links


* Programma en aanmelden Open Dagen

* Internationale Betrekkingen en Organisaties
* Economie, Bestuur en Management

* International Business Law

* Taalwetenschap

* Film- en literatuurwetenschap