Nationaal Restauratiefonds


slag met Erfgoedacademie

Victor de Stuersstichting enthousiast aan de slag met Erfgoedacademie

13 april 2011

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Nationaal Restauratiefonds, initiatiefnemers van de Erfgoedacademie, hebben in april de Victor de Stuersstichting nieuw leven ingeblazen.

Het nieuwe bestuur van de stichting bestaat uit de heer prof. drs A.L.L.M. Asselbergs, mevrouw A. van Vliet-Kuiper en de heer prof. dr. ir. P.H. Meurs. Alledrie deskundig bestuurders en zeer betrokken bij de erfgoedsector.

De stichting probeert haar doelstelling (het genereren, verzamelen, delen en verspreiden van kennis over de Nederlandse cultuurgeschiedenis) te bereiken door het cursusprogramma van de Erfgoedacademie. Onderdeel van dit programma is de cursus Erfgoedfilosofie. Doel van deze meerdaagse cursus is de erfgoedprofessional (nog) beter voor te bereiden op de `modernisering van de monumentenzorg'. Eind 2011 zal een nieuwe cursus van start gaan.

De initiatiefnemers gaan ook onderzoeken in hoeverre andere initiatieven, zoals het cursusprogramma Erfgoed in de praktijk, `geplaatst' kunnen worden onder de merknaam Erfgoedacademie.

Door het zetten van deze stap gaan de Rijksdienst en het Restauratiefonds aan de slag met dat waar het om gaat: het bevorderen van de deskundigheid van de professionals in de erfgoedsector!

Meer informatie over de genoemde cursusprogramma's is te vinden op www.erfgoedacademie.nl en www.erfgoedindepraktijk.nl. Of neem contact op met Ina Roeterdink: i.roeterdink@restauratiefonds.nl 033-2539439 (optie 4).

---

Contact

Email: info@restauratiefonds.nl
Telefoon: 033 253 94 39

Verstand van financieren, hart voor monumenten.