Gemeente Noordwijkerhout


Onderhoudswerkzaamheden aan de N443

Vanaf oktober 2011 begint de provincie met onderhoudswerkzaamheden aan de N443 tussen Noordwijkerhout en Sassenheim. Daarnaast neemt de provincie de Piet Gijzenbrug over de Leidsevaart onder handen. De werkzaamheden duren ongeveer zes maanden. Tijdens deze periode is de weg afgesloten voor doorgaand verkeer.

Startdatum werkzaamheden


* mei 2011 : start aanbesteding N443

* mei-juli 2011 : uitvoering werkzaamheden kabels en leidingen
* september 2011 : gunning uitvoeringswerkzaamheden N443
* oktober 2011 : start uitvoering N443

De inschatting is dat de werkzaamheden doorlopen tot in het najaar van 2012.
In mei ontvangen alle belanghebbenden een brief met de planning en een uitnodiging van de geplande bewonersavond in september 2011. Tijdens deze bewonersavond wordt het definitief ontwerp getoond en wordt aangegeven wat er met de opmerkingen van de bewoners is gedaan.

Er zullen werkzaamheden op de Delfweg zijn vanaf januari 2012 tot juni 2012. Hier wordt in de planning van de N443 rekening mee gehouden.

Verbetering voor fietsers en voetgangers

De N443 tussen Noordwijkerhout en Sassenheim is een drukke weg door de Bollenstreek. De drukte zorgt ervoor dat de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in het geding zijn; zo is het voor fietsers en voetgangers moeilijk om veilig over te steken. Daarom pakt de provincie deze situatie aan met een grootschalige onderhoudsbeurt.

Werkzaamheden

De provincie werkt in fases over de hele lengte van de N443, op de 's Gravendamseweg, Teylingerlaan en Carolus Clusiuslaan. Het zwaartepunt van de werkzaamheden ligt tussen de rotonde bij het Soldaatje en de rotonde Gieterij. Dat deel van de weg wordt volledig gereconstrueerd om de verkeersveiligheid te vergroten. In de lijst met veelgestelde vragen in het documentvenster rechts vindt u per locatie specifieke informatie over wat er gaat gebeuren.

De provincie voert de volgende verbeteringen door:
* aanbrengen nieuw asfalt

* veiliger uitritten

* verbreding Piet Gijzenbrug en aanleg van middeleiland voor fietsers
* aanleggen extra parkeervakken

* vervangen riolering en hemelwaterriool

* verbreding fietspad (waar mogelijk)

* veiliger maken fiets- en voetgangersoversteken
* nieuwe belijning op de weg

Werkwijze: van uitrit naar uitrit

Naar aanleiding van bewonersvragen heeft de provincie haar werkwijze flink aangepast. Zo wordt de overlast zo veel mogelijk beperkt.
* De provincie werkt `van uitrit naar uitrit' - steeds in kleine stukken van ongeveer 100 meter. Zo duren de werkzaamheden langer, maar vermindert de overlast per huis aanzienlijk; er wordt minder lang direct voor de deur gewerkt.

* De woningen blijven tijdens het werk bereikbaar voor bewoners.
* De provincie garandeert dat elk bedrijf steeds in elk geval van één kant bereikbaar is voor bezoekers.

Doorrijkaart aanvragen

Om ervoor te zorgen dat bewoners ook tijdens de werkzaamheden hun woningen kunnen bereiken, introduceert de provincie de zogenoemde doorrijkaart. Daarmee kunnen bewoners ongehinderd over afgesloten weggedeeltes rijden. De doorrijkaart kun u eenvoudig bestellen door het formulier `Aanvraag doorrijkaart N443' aan te vragen bij de provincie Zuid-Holland.

Contact

Hoewel de provincie er alles aan doet om de overlast te beperken, is ongemak niet te voorkomen. De reconstructie van de N443 is een ingrijpende operatie die flink wat overlast met zich meebrengt. Denk aan wegafsluitingen voor doorgaand verkeer, parkeergelegenheid die tijdelijk wordt verplaatst en druk bouwverkeer. De provincie vraagt hiervoor uw begrip. Mocht u toch nog vragen hebben, kunt u deze sturen via het contactformulier van de provincie Zuid Holland.