Gemeente Gorinchem


Theaterspektakel Vesting3hoekdagen rond

Vesting3hoek, 12 april 2011 - De Vesting3hoekdagen starten wervelend met een groot openluchttheater Buiten de Waterpoort in Gorinchem. Dit spektakel wordt mogelijk gemaakt door Nettorama, de hoofdsponsor van de Vesting3hoekdagen.

In het weekend van 21 en 22 mei 2011 organiseert de Stichting Vesting3hoek (Gorinchem, Woudrichem, Fort Vuren, Slot Loevestein) de Vesting3hoekdagen. Tijdens dat weekend veranderen de locaties van de Vesting3hoek in authentiek historische plaatsen waar lokale helden en verhalen uit het verleden weer tot leven komen. Het evenement wordt ingeluid met het theaterspektakel op donderdagavond 19 mei en wordt vrijdag 20 en zaterdag 21 mei herhaald.

¡Circo Historico!
7 manieren om de geschiedenis van de Vesting3hoek te vertellen Het theater gaat uit van de circusgedachte. Het publiek wordt gestuurd op een wandeling door het landschap van de historie, waar zich verschillende scènes zullen afspelen. De vrolijke en speelse titel doet Spaans aan. Immers het waren de Spanjaarden die het grootste gedeelte van de geschiedenis van de Vesting3hoek hebben overheerst. De voorstelling is een beleving, een theatraal spektakel voor jong en oud. Vanuit historische sensaties legt de toeschouwer een relatie met de dag van vandaag en het leven nu. Alle scènes kennen een bepaalde heftigheid met als rustpunten de momenten waarop het publiek zich verplaatst. Door deze constructie kunnen
bezoekers zelf door de geschiedenis zappen en er deel van uitmaken. Het circus komt tot stand door samenwerking met Flames of Chaos.

Financiering
De Vesting3hoekdagen wordt breed gedragen door ondernemers in de regio. Om het evenement te laten slagen was veel financiële steun nodig, dat is gelukt. Hoofdsponsor is Nettorama, directeur de heer J. Bastmeijer: "Nettorama is een van oorsprong Gorcums bedrijf, een derde van de Gorcumse inwoners koopt bij Nettorama. Wij vinden het belangrijk om iets terug te doen voor onze klanten. De Vesting3hoekdagen zullen veel mensen aantrekken ook van buiten de regio. Dat is natuurlijk ook interessant voor ons." Zo denken veel bedrijven in de regio erover, want ook ondermeer