Erkenningsregeling restauratieschildersbedrijven gelanceerd

Persbericht van Stichting Restauratie

Schildersbedrijven Nederland (SRSN)
Tijdens de Nederlandse Restauratiebeurs in Den Bosch heeft de Stichting Restauratie Schildersbedrijven Nederland (SRSN) de start aangekondigd van de Erkenningsregeling Restauratie Schildersbedrijven.

Dit is het gevolg van het feit dat de rijksoverheid met uitvoerende partijen de kwaliteit van het werk aan en in monumenten wil helpen waarborgen. Kwaliteitsnormen voor ontwerp en uitvoering van restauratie zijn daar een onderdeel van. Voor SRSN reden om een erkenningsregeling in het leven te roepen.
De erkenningseisen vallen uiteen in drie groepen: administratieve eisen, proceseisen en vaktechnische eisen die met een schilderschouw in de praktijk worden getoetst.

Om voor een erkenning in aanmerking te komen dient een bedrijf, naast de erkenningseisen, één of meerdere van de volgende schilderswerkzaamheden uit te voeren aan monumentale gebouwen:

- onderhoudsschilderwerk aan monumentale gebouwen - restauratie of reconstructie van:
= hout- en marmerimitaties
= polychromie
= verguldingen
= behang en wandbespanning (jute)

In maart en april zijn via een pilottraject de eerste zes restauratieschildersbedrijven aan de administratieve en praktijktoets onderworpen en de erkenning in de wacht gesleept. Dit zijn 'Schildersbedrijf F. van Triest', 'Burgers Van der Wal', 'PZ Schilders', 'Wolters Restauratie & Decoratie', 'Cloïn Schilderwerken' en 'Decoratieve Schilderkunst 'Het geheim van de Smith''.

De Stichting Restauratie Schildersbedrijven Nederland (SRSN) is in 2009 opgericht en behartigt de belangen van de restauratie- en decoratie schildersbedrijven in Nederland. Het secretariaat wordt sinds oktober 2010 gevoerd door FOSAG, ondernemersorganisatie schilders-, onderhouds, metaalconserverings- en glasbranche.

-------------
EINDE BERICHT
-------------

Links:
http://www.restauratieschildersbedrijf.nl



Razende Robot Reporter