Gemeente Leidschendam-Voorburg



* Nieuws 2011

Landschapspark Nieuwe Driemanspolder

14 april 2011 - De huidige Driemanspolder, de open polder in het grensgebied van Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer en Den Haag, ondergaat binnen enkele jaren een metamorfose. Grazend vee en aardappelvelden maken plaats voor natuur, recreatie en waterberging. In tijden van langdurige en heftige regenval kan het gebied vol lopen en zodoende het tijdelijke overschot aan regenwater uit de bewoonde omgeving opvangen.

Vanaf 2016 is de Nieuwe Driemanspolder een wandel- en fietsgebied, een landschapspark, en zijn er plassen, ruiterpaden, moeras, planten en dieren. Benieuwd hoe het gaat met de plannen voor de Nieuwe Driemanspolder? Volg dan de ontwikkelingen op www.n3mp.nl Hier vindt u actuele informatie over waterberging, natuur en recreatie, ontwikkeling van de polder, de planning, foto's en een film.

Het project Nieuwe Driemanspolder is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Den Haag, de provincie Zuid-Holland en de hoogheemraadschappen van Rijnland en Delfland.