Nederlandse mededingingsautoriteit (NMa)

Henk Don waarnemend voorzitter NMa

07-11 / 14-04-2011

Vanaf vandaag neemt Henk Don, huidig bestuurslid van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), de voorzittertaken van Pieter Kalbfleisch waar. Met dit besluit geven wij de heer Kalbfleisch de ruimte om zijn belangen in de zogeheten Chipsholzaak optimaal te behartigen, licht Don het besluit van de NMa toe.

Dit besluit is genomen omdat de rijksrecherche een onderzoek is gestart naar de verklaringen die Kalbfleisch eerder heeft afgelegd in deze zaak. Kalbfleisch neemt verlof voor zolang dit nodig is om zijn belangen in de Chipsholzaak te behartigen.

De NMa is op geen enkele wijze betrokken bij de Chipsholzaak. Kalbfleisch heeft een eigen juridisch adviseur en een eigen woordvoerder om hem in deze zaak bij te staan. De NMa kent Kalbfleisch als een betrokken en professioneel bestuursvoorzitter die zich volledig inzet voor de taken van de organisatie. De NMa respecteert de keuze van Kalbfleisch om zich in de huidige omstandigheden vrij te maken om zaken uit het verleden naar behoren te behandelen en de NMa hier niet onnodig mee te belasten.

Als u vragen heeft naar aanleiding van dit bericht die geen betrekking hebben op de NMa, dan kunt u contact opnemen met René Struijs van Sparrow & Partners Financial & Corporate Communications via (070) 3620808.



Razende Robot Reporter