Politie Drenthe

Donderdag 14 april 2011

Provincie Drenthe, 14-04-2011

Man aangehouden wegens bedreiging

HOOGEVEEN - De politie heeft donderdagmiddag een 22-jarige man uit Hoogeveen aangehouden aan de Amalia van Stolbergstraat. De man is aangehouden op verdenking van bedreiging van een man uit Hoogeveen. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Jongen aangehouden voor poging tot diefstal

ASSEN De politie heeft woensdagavond een 19-jarige jongen uit Assen aangehouden. De jongen is tijdens een poging tot diefstal bij een woning aan de Alkmesschen door een oplettende burger in de kraag gegrepen. Een tweede persoon die betrokken was bij de inbraak zou een getuige bedreigd hebben met een koevoet. Deze verdachte wist te ontkomen. De 19-jarige jongen is in verzekering gesteld en wordt gehoord.

Rijden zonder geldig rijbewijs

MEPPEL In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie een 24-jarige man uit De Krim aangehouden aan de Brandemaat. Het rijbewijs van de man bleek een aantal jaren geleden ongeldig te zijn verklaard. De man is aangehouden. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Drank in het verkeer

EMMEN Woensdagnacht heeft de politie een 34-jarige man uit Erm aangehouden op de Rolderbrink. De man kwam met groot licht de agenten tegemoet. Tijdens de controle bleek dat de man te veel heeft gedronken, hij blies 760 ug/l. De man is aangehouden. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Invordering rijbewijs

RUINEN De politie heeft woensdagochtend een 43-jarige man uit Urk aangehouden. De man reed op de N375 richting Pesse met een snelheid van ongeveer 150 km/u. Vervolgens reed de man de A28 op richting Assen waar zijn snelheid opliep tot ongeveer 180 km/u. Bij Assen-Zuid is de man aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden wegens lokaalvredebreuk

HOOGEVEEN De politie heeft woensdagmiddag een 23-jarige man uit Hollandscheveld aangehouden. De man bevond zich in en rond de school aan de Voltastraat terwijl hij daar niets te zoeken had. De verdachte was door de beveiliging meerdere malen gevorderd het pand te verlaten. De man is aangehouden wegens lokaalvredebreuk.

Hennepkwekerij aangetroffen na brand

ASSEN Bij een brand in een bedrijfspand aan de Dr. Philipsweg heeft de brandweer donderdagochtend een hennepkwekerij aangetroffen. Daarop is de politie gewaarschuwd. Er zijn tussen de zes- en zevenhonderd planten aangetroffen en er is sprake van diefstal van elektriciteit. Vermoedelijk ligt hier ook de oorzaak van de brand. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie doet nader onderzoek.