Gemeente Twenterand


Convenant gemeente Twenterand, Mijande Wonen en de Vrouwen Advies Commissie Twenterand

Nauwe samenwerking voor verbetering kwaliteit van wonen Gemeente Twenterand, Mijande wonen en de Vrouwen Advies Commissie (VAC) Twenterand gaan nauwer met elkaar samenwerken met als doel de kwaliteit van woningen, woongebouwen en woonomgeving te verbeteren.

Om de afspraken tussen deze drie partijen te regelen, wordt op 20 april 2011 een convenant gesloten.

De VAC behartigt de belangen van de woonconsument vanuit de visie van de toekomstige bewoner. Ze heeft tot doel de gebruikskwaliteit van woningen, woongebouwen en woonomgeving te verbeteren. Het gaat dan onder meer over: is de draairichting van de deuren praktisch, is er voldoende bergruimte, is er ruimte voor een kinderwagen of een rollator, zijn er genoeg elektrische aansluitingen en zitten ze op de goede plaats, passen alle fietsen in de schuur, is de woning rolstoel toegankelijk.

De gemeente Twenterand en Mijande Wonen vinden het belangrijk om de VAC in een zo vroeg mogelijk stadium te betrekken bij nieuwe plannen. Jaarlijks worden de in het convenant vastgelegde afspraken geëvalueerd. Dit gebeurt tijdens een periodiek overleg tussen de wethouder `Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting', de directeur van Mijande Wonen en de VAC.

Voor meer informatie over de VAC Twenterand kunt u contact opnemen met: Mevrouw G.H. de Jong - Jansen (voorzitter VAC Twenterand). Tel.: 0546-642472.