Gemeente Sint-Oedenrode


Persberichten

Verkeersquiz regio 's-Hertogenbosch voor basisscholen!

Basisscholen uit de regio `s-Hertogenbosch nemen het tegen elkaar op in een verkeersquiz.

Udenhout, 12 april 2011 - Het verkeer wordt steeds drukker en kennis van verkeersregels is harder nodig dan ooit. Verkeersongevallen met lopende en fietsende kinderen gebeuren voor ruim 90% binnen de bebouwde kom en binnen een straal van 1 kilometer van huis. Daarom organiseert Veilig Verkeer Nederland district Noord-Brabant in opdracht van regio 's-Hertogenbosch (bestaande uit 10 gemeenten) de regionale Verkeersquiz. Leerlingen van 16 basisscholen uit de 10 gemeenten nemen het in 4 voorrondes tegen elkaar op. (Voor de gemeente Sint-Oedenrode nemen twee Rooise scholen deel aan de quiz, namelijk: Basisschool Eerschot, groep 8 en Odaschool, groep 8)

De eerste voorronde wordt gehouden op woensdag 13 april 2011 bij Cultureel Centrum 't Spectrum te Schijndel. De volgende voorrondes vinden plaats in Boxtel, Berghem en Vught.

Uit deze voorrondes komen 4 winnende scholen, die op 8 juni 2011, de strijd aangaan om de eerste plaats. Alle voorrondes en de finale beginnen om 09:15 uur.

Met de verkeersquiz worden kinderen voorbereid op deelname aan het verkeer. Het is tevens een duidelijke graadmeter van het kennisniveau van de leerlingen. Daarnaast is evenzeer belangrijk dat door de inzet van een quiz, "verkeer" voor kinderen erg leuk en spannend wordt. De quiz fungeert daardoor als middel om de kinderen te motiveren goed de regels te kennen en toe te kunnen passen in reële situaties: want ze winnen graag!

Verkeerscoördinatoren, VVN afdelingen en politieagenten zijn tijdens de quiz aanwezig. Zij hebben zitting in de jury. De quiz bestaat uit 30 vragen, die betrekking hebben op verkeerssituaties, verkeersborden en algemene vragen over verkeer en verkeersregels. De winnende school tijdens de finale krijgt de beker.

De verkeersquiz wordt financieel mede mogelijk gemaakt door regio 's-Hertogenbosch en provincie Noord-Brabant.