Nederlandse Kano Bond


14 april 2011

Zondag 3 april jl. zijn enkele leden van kanovereniging Oisterwijk een wildwatertocht gaan varen op de Rur in Monschau. Deze rivier biedt een leuk wildwater om het seizoen mee te beginnen. Ook is de rivier geschikt voor de minder ervaren wildwater kajakker.

Een van de jeugleden is ook voor voor het eerst meegegaan met een wildwatertocht. "Bas¸ hoe lang ben je nu lid van Kanovereniging oisterwijk?" "Ik denk dat ik nu bijna 1 jaar bij kanovereniging Oisterwijk zit. Dit was voor mij de eerste tocht op wildwater. Het was hartstikke gezellig. Ik zou zo nog een keer willen gaan." "Het is dus goed bevallen?" "Ja¸ de actie¸ het water¸ de kano. Ik zou iedereen adviseren om een keer mee te gaan. De actie die je op het wildwater beleeft¸ beleef je nergens anders". Aldus de 13-jarige Bas. "Ik ben wel een keer omgegaan toen ik op een golf wilde surfen. De eerste keer ging wel goed¸ maar daarna lukte het niet meer. Gelukkig was ik niet alleen en hielp iedereen wel mee om me naar de kant te krijgen. Het is wel fijn dat iedereen op je let en vraagt of het goed gaat als je bent omgegaan".

"Voor jeugdleden is het vaak lastig om een indruk te krijgen van wat je kunt met de kanosport¸ daarom organiseren we ook tochten op wildwater voor de meer beginnende leden". Aldus voorzitter Twan Geraats. Het lijkt me wel een dure sport zeker met die tochten in Duitsland¸ zeker voor jeugdleden. "Dat valt reuze mee. Tijdens onze tochten rijden we met zo min mogelijk auto´s en delen daarna de brandstof kosten. Met name voor de jeugdleden hebben we kajaks en andere materialen van de vereniging te huur. De contributie voor een heel jaar is ongeveer 100¸- en dat is inclusief zwemabonnement voor het Staalbergven¸ heel redelijk lijkt me zo".

Lijkt het je ook leuk om te kanoën? Dan is het altijd mogelijk om een keer mee te trainen. Kijk op www.kvoisterwijk.nl of stuur een email naar info@kvoisterwijk.nl.

NKB Bondsbureau
Postbus 2656
3430 GB Nieuwegein
030 7513750 / info@nkb.nl
Copyright