CDA


Nieuws
Overval voor boeren in Velperwaarden
donderdag 14 april 2011

In de Velperwaarden zijn de boeren onaangenaam verrast door een herinrichtingsplan van Natuurmonumenten en de afspraken die Natuurmonumenten al heeft kunnen maken met de provincie en het Rijk over grondoverdracht. Voor het herinrichtingsplan heeft de Postcodeloterij recent een bedrag van 2,1 miljoen ter beschikking gesteld. Een en ander blijkt uit de antwoorden die Statenlid Peter van Boheemen heeft ontvangen op zijn schriftelijke vragen aan Gedeputeerde Staten.

De boeren zien zich in hun ontwikkelingsmogelijkheden bedreigd. Zij hadden geïnformeerd willen worden over het te koop zijn van de gronden, en hadden de gelegenheid willen hebben om een alternatief plan te ontwikkelen in samenwerking met de agrarische natuurvereniging en de Geërfden van Velp. Dit past ook goed in het nieuwe beleid van staatssecretaris Bleker voor het beheer van natuur en landschap.

Inmiddels is ook CDA-Tweede Kamerlid Ger Koopmans ingeschakeld die vervolgens een aantal vragen aan staatssecretaris Bleker heeft voorgelegd. De betreffende boeren hebben ook al een persoonlijk gesprek met Henk Bleker gehad. De komende weken wordt duidelijk of zij alsnog de ruimte krijgen voor een alternatief plan.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Peter van Boheemen, CDA-statenlid.
P.van.boheemen@ps.gelderland.nl of 06 53427238.