Politie Groningen

Donderdag 14 april 2011

Provincie Groningen, 14-04-2011

Politie houdt winkeldieven aan

GRONINGEN De politie heeft donderdagmiddag twee winkeldieven aangehouden. Het duo had diverse goederen gestolen bij een mediawarenhuis aan het Sontplein in Groningen. Een 32-jarige man uit Groningen kon bij de winkel worden vastgehouden. De andere man (27) zonder vaste verblijfplaats werd aan de hand van een signalement in de binnenstad aangehouden. Hij was in het bezit van een gestolen telefoon en mp3-spelers. Het tweetal is ingesloten voor verhoor.

Fietser gewond na verkeersongeval

GRONINGEN Een 73-jarige fietser uit Groningen is woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval in zijn woonplaats. Een automobilist deed zijn deur open op het moment dat de fietser de auto passeerde. De 73-jarige botste tegen de deur. Een 49-jarige bromfietser die achter de fietser reed, kon de vallende man niet ontwijken. De bejaarde man is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Tiener gewond tijdens oversteken

WILDERVANK Een 14-jarige inwoonster van Wildervank is woensdagmiddag gewond geraakt op de J. Kammingastraat in haar woonplaats. De tiener kwam plotseling achter een stilstaande bus vandaan en stak de weg over. Een 21-jarige automobilist uit Wildervank kon haar niet ontwijken. Het meisje is voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningse beroofd

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar een beroving die woensdagnacht plaatsvond op het Hoornsediep. Een 25-jarige vrouw uit Groningen fietste nabij het fietsbruggetje van de A7 bij de Brailleweg, toen ze werd benaderd door een onbekend man. De man bedreigde de Groningse met een wapen. Hij pakte haar tas en ging er op haar fiets vandoor. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie heeft in de omgeving onderzoek gedaan.

Stadjer probeert te ontkomen

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht op de Paterswoldseweg een 33-jarige Groninger aangehouden. De politie was bezig met een controle toen de man vervelend reageerde neer medewerkers van de Koninklijke Marechaussee die de politie assisteerden. De Stadjer uitte zich bedreigend waarna agenten hem wilden aanhouden. De 33-jarige ging er vandoor op een fiets en werd achternagezeten door agenten. Tijdens de achtervolging raakten de partijen elkaar waardoor de verdachte op de grond viel. De Groninger erkende fout te zijn geweest en dat het geen goede keuze was om te vluchten.

Duo aangehouden voor mishandeling

VEENDAM De politie heeft woensdagmiddag op de Schoolstraat een 35-jarige man uit Veendam en een 38-jarige vrouw uit Veendam aangehouden voor mishandeling. Het duo wordt ervan verdacht een 44-jarige vrouw uit Muntendam te hebben mishandeld na een woordenwisseling. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en de politie heeft de zaak in behandeling. Het aangehouden duo is ingesloten.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

GEMEENTE GROOTEGAST De politie heeft woensdagmiddag een 42-jarige man uit de gemeente Grootegast aangehouden voor huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht dat hij afgelopen maandag zijn vrouw heeft mishandeld. Het slachtoffer moest in het ziekenhuis worden opgenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Politie houdt verkeerscontroles

ZUIDHORN De politie heeft woensdagochtend een gordelcontrole op De Gast gehouden. In totaal werden 40 voertuigen gecontroleerd en er werden geen overtredingen geconstateerd.

GRIJPSKERK De politie heeft woensdagochtend een snelheidscontrole met behulp van een lasergun gehouden op de Waardweg. 80 voertuigen werden gecontroleerd en 2 waren in overtreding. Op deze weg geldt een maximum toegestane snelheid van 80 kilometer per uur. Proces-verbaal werd opgemaakt.

BEDUM De politie heeft woensdagmiddag een gordelcontrole op de Molenweg gehouden. In totaal werden 40 voertuigen gecontroleerd en 2 waren in overtreding. Proces-verbaal werd opgemaakt.

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag op de Helperzoom een snelheidscontrole gehouden met behulp van een lasergun. Niemand was in overtreding. Aan de Griffeweg kreeg een automobilist een bekeuring voor het niet handsfree bellen. Een automobilist kreeg op de Gotenburgweg een bekeuring voor het niet dragen van de verplichte autogordel. Proces-verbaal werd opgemaakt.

GRIJPSKERK De politie heeft woensdagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de N355. In totaal werden er 345 voertuigen gecontroleerd. In totaal waren 9 weggebruikers in overtreding. Op deze weg geldt maximum van 80 kilometer per uur.

LEENS De politie heeft woensdagochtend een snelheidscontrole gehouden op de N361. In totaal werden er 536 voertuigen gecontroleerd. In totaal waren 10 weggebruikers in overtreding. Op deze weg geldt maximum van 80 kilometer per uur.

ZEVENHUIZEN/ MARUM/ OPENDE De politie heeft woensdagochtend een snelheidscontrole gehouden op de Oudestreek te Zevenhuizen, Noorderweg te Marum en op de Provincialeweg te Opende. In totaal waren 6 weggebruikers in overtreding.

TER APEL De politie heeft woensdagochtend een snelheidscontrole gehouden op de Westerstraat. In totaal werden er 58 voertuigen gecontroleerd. In totaal waren 3 weggebruikers in overtreding.

Hennepplantage ontmanteld

BELLINGWOLDE De politie heeft woensdagmiddag een hennepkwekerij in een kelder van een woning aan de Hoofdweg ontmanteld. De politie trof 269 planten en verschillende lampen en ventilatoren aan in de kelder. Alles is in beslag genomen en zal worden vernietigd. De politie hield een 56-jarige vrouw uit Bellingwolde aan. De politie heeft de zaak in onderzoek.