Rijksvoorlichtingsdienst

Bewindsman bezoekt bovenwindse eilanden

Minister Hans Hillen van Defensie brengt deze week een bezoek aan de bovenwindse eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao. Tijdens het werkbezoek laat de bewindsman zich uitgebreid voorlichten over de Koninklijke Marine en Kustwacht in het Caraïbisch Gebied.

Het bezoek begint vandaag op Aruba, waar de minister een ontmoeting heeft met gouverneur Fredis J. Refunjol en de Arubaanse premier Mike Eman. Hierna volgt een bezoek aan Marinierskazerne Savaneta. Daar spreekt Hillen met mariniers van de 32ste infanteriecompagnie. Deze eenheid staat permanent gereed voor orkaannoodhulp in het Caraïbisch Gebied. Ook brengt hij een bezoek aan het kustwachtsteunpunt Aruba en het stationsschip Hr.Ms. Rotterdam.

Op Bonaire spreekt minister Hillen met gezaghebber Glenn Thodé. Ook bezoekt hij eenheden van de Koninklijke Marechaussee, die voor grensbewaking op het eiland zijn gestationeerd. Hillen sluit zijn zesdaagse werkbezoek af op Curaçao. Naast een gesprek met gouverneur Frits Goedgedrag, brengt Hillen een bezoek aan de Commandant der Zeemacht in het Caraïbisch Gebied, brigade-generaal der mariniers Dick Swijgman. Op Marinebasis Parera wordt de minister uitgebreid geïnformeerd over de werkwijze van de marine en kustwacht in de regio en lopende counterdrugsoperaties. Tenslotte brengt de bewindsman nog een bezoek aan Marinekazerne Suffisant, waar de Curaçaose militie wordt opgeleid.

Categorieën: Internationaal, Openbare orde en veiligheid, Overig

Bron: Ministerie van Defensie