Rijksdienst Cultureel Erfgoed


Een toekomst voor kerken.

14 apr 2011 - 11:00

Nu bestellen: Een toekomst voor kerken. Handreiking voor het herbestemmen van vrijkomende kerkgebouwen. Deze brochure is de tweede uitgave in de reeks brochures `Een toekomst voor...'.

Kerken dragen in belangrijke mate bij aan ons historische cultuurlandschap. In dorp of stad nemen zij een prominente positie in. Maar steeds meer kerken verliezen hun oorspronkelijke functie. De maatschappelijke aandacht voor dit religieuze erfgoed is groot. Als een kerk haar deuren sluit, blijkt steeds weer hoe belangrijk het gebouw voor de lokale gemeenschap is. De kerk is voor velen een baken. Sloopplannen stuiten op heftig verzet van de buurt. Maar deze gebouwen hebben alleen toekomst als ze een nieuwe functie krijgen als concertzaal, zorgcentrum, winkel of wat dan ook. De maatschappelijke roep om lege kerkgebouwen een nieuwe bestemming te geven, is groot.

Deze rijk geĂŻllustreerde brochure, met tal van inspirerende voorbeelden, is een aanrader voor iedereen die professioneel of als eigenaar betrokken is bij de verbouwing en herbestemming van kerkgebouwen.