Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Wegenwacht nomineert vijf brandfighter-videos

12 april 2011

Ter gelegenheid van de 65ste verjaardag van ANWB Wegenwacht, heeft de ANWB een social video contest uitgeschreven samen met Brandfighters. De opdracht aan de fighters was een video te maken die past bij het jubileumthema van de Wegenwacht: innovatie.

In totaal 111 fighters accepteerde de opdracht met als resultaat 27 ingezonden video's. Na de eerste juryronde zijn 5 videos over die te zien op het ANWB YouTube-kanaal
Op vrijdag 15 april, de officiële verjaardag van de Wegenwacht zal de winnaar bekend worden gemaakt op anwb.nl.

Initiatiefnemers: Guido Lieftink, manager ANWB-klantcommunicatie en Nathalie Brand, Marketing & PR manager ANWB.
Juryleden: Rian Vreeburg, directeur Wegenwacht, Marga de Jager, Manager MCC Vereniging, Guido Lieftink, manager ANWB-klantcommunicatie, Nathalie Brand, Marketing & PR manager ANWB en Hugo Goudswaard, regisseur en motiondesigner Beeldlab.

65 jaar ANWB Wegenwacht

Vlak na de Tweede Wereldoorlog vatte de ANWB het plan op om naar voorbeeld van de Engelse zusterclub Automobile Association (AA) autos van leden met pech weer aan de praat te krijgen. Op 15 april 1946 ging de eerste brigade in Nederland van start: met zeven gele Harley Davidson Liberator motorfietsen. Met in totaal 1.2 miljoen pechhulpverleningen per jaar is de Wegenwacht tegenwoordig met 900 wegenwachten 24 uur per dag actief. 90% van de pechklanten kan na tussenkomst van de Wegenwacht hun weg met de eigen auto weer vervolgen.

Over Brandfighters

Brandfighters strijdt voor videos met sociaal succes. Videos die zo leuk zijn dat mensen ze omarmen. Dit doet Brandfighters samen met hun creatieve community van jonge filmmakers. Voor klanten wordt een creatieve briefing uitgezet. De community pikt deze briefing op en gaat ermee aan de slag. Door de grote hoeveelheid creatieven die met de opdracht aan de slag gaat, komt er ook een grote diversiteit aan video's uit. Met dit vernieuwende concept is Brandfighters marketing pioneer 2010 geworden.