Gemeente Aalten


Aaltense kunst te bewonderen in gemeentelocaties

De gemeente Aalten kent veel kunstenaars en daarmee een grote kunstcollectie. We willen deze collectie zichtbaar en bereikbaar maken. Daarom is per 1 maart 2011 een kunstuitleenregeling tot stand gekomen tussen de gemeente Aalten en de Stichting Art Aalten. Hiermee wil de gemeente meer aandacht geven aan de Aaltense kunstcollectie. De kunstuitleen houdt in dat in drie gemeentelijke locaties kunstwerken komen te hangen van kunstenaars uit de gemeente.

De kunstwerken worden om de vier maanden gewisseld, zodat elke keer andere werken te zien zijn. De kunstenaars bepalen zelf welke werken zij inbrengen. In 2011 wordt de collectie op 1 juli en op 1 november gewisseld.

De collectie bekijken?
Tijdens kantooruren kunt u de collectie bekijken op de drie locaties (Markt 7, Stationsstraat 8 en Nassaustraat 5 in Aalten)

Uw werken ook uitlenen?
Ton Schoorlemmer van Stichting Art Aalten coördineert de kunstuitleen. Kunstenaars die interesse hebben om werken uit te lenen kunnen contact opnemen met de heer Schoorlemmer via het e-mailadres info@artaalten.nl.

De eerste schilderijen worden opgehangen

Ton Schoorlemmer en Judith Spook hangen het eerste schilderij op in het gemeentehuis, locatie Markt 7 in Aalten.