Gemeente Laren



-

Provinciale bijdrage voor WSI-project

12-04-2011
Donderdagmiddag 7 april jongstleden heeft de heer Remkes, commissaris van de koningin in Noord Holland, een werkbezoek gebracht aan de gemeente Laren. Tijdens het bezoek verraste de commissaris de gemeente door een provinciale bijdrage van EUR 300.000,- uit het fonds Multi Functionele Accommodaties beschikbaar te stellen voor het project Warrekam Schering en Inslag.

Burgemeester Elbert Roest: "WSI is een majeur project voor de gemeente, niet alleen qua omvang maar ook financieel. Wij zijn dan ook zeer verheugd met deze bijdrage, die ons in staat stelt het gewenste multifunctionele cultuurhart van Laren daadwerkelijk te realiseren. Het biedt een extra versteviging voor de financiële basis en dat is in deze barre economische tijden zeer welkom."

Programma

De heer Remkes bezocht op 7 april niet alleen de Sint Jansbasiliek en de Warrekam. De commissaris en het Larense college van burgemeester en wethouders kregen ook een rondleiding in het Asielzoekerscentrum Crailo. Verder was er gelegenheid om met de Larense gemeenteraad van gedachten te wisselen. Er werd onder andere gesproken over de BEL-samenwerking en de bestuurskrachtmeting.

|