Gemeente Barneveld


Brandweer Barneveld sluit 100-jarig jubileum af met ballonvaart

BARNEVELD - Maandag 11 april 2011 heeft brandweer Barneveld haar 100-jarig jubileum definitief afgesloten. In een luchtballon van Elstar Catering uit Barneveld hebben acht personen het luchtruim gekozen. Deze acht personen hebben tijdens het jubileumjaar belangeloos een bijdrage geleverd aan het 100-jarige bestaan van de brandweer. Als dank daarvoor is hen een ballonvaart aangeboden.

Voor de genodigden was een compleet programma met koffie en gebak bij ontvangst, een luxe lunch voor vertrek en een hapje en drankje na afloop, opgesteld. Vertrek van de ballon, hoe toepasselijk ook, vond plaats in een weiland naast het Hulpverleningscentrum. Van Harten Ballonvaarten verzorgde de vaart. Na een redelijk lastige start klom de ballon snel naar een mooie hoogte waardoor er een mooi zicht over het dorp Barneveld was.

Ballonvaart 11 april 2011 Door de aanwezige wind voer de ballon vele kilometers door de lucht. De zon die volop scheen, mooie uitzichten over de Veluwe, prachtige kuddes met herten die door de bossen renden en mooie blikken over verschillende dorpen maakten deze vaart geslaagd. Het weiland dat uitgezocht werd voor een mooie landing was gelegen in de Gelderse Achterhoek in het plaatsje Steenderen (gemeente Bronckhorst). Hemelsbreed is er in bijna anderhalf uur tijd 42 kilometer afgelegd, voor een gemiddelde ballonvaart is dat ver.

Voor het korps Barneveld is hiermee een einde gekomen aan de viering van het 100-jarige jubileumjaar. Vanaf hier wordt het stokje overgedragen aan het jubilerende korps Voorthuizen. Zaterdag 25 juni 2011 organiseren zij een open dag waar iedereen welkom is op het terrein van de Oranjevereniging aan de Roelengweg in Voorthuizen. Voor iedereen die meer wil weten over het 100-jarige bestaan van brandweer Voorthuizen is er een site
www.brandweervoorthuizen.info/geschiedenis/100-jarig-bestaan.html.

(Foto: Peter van Harten, Van Harten Ballonvaarten BV)

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl