RFS Holland Holding B.V. verwerft meerderheidsbelang in Fonq.nl

Persbericht van RFS Holland Holding B.V.

ZWOLLE/UTRECHT, 14 april 2011 - Online retailgroep RFS Holland Holding B.V. (RFS), is voornemens een meerderheidsbelang te nemen in Fonq.nl, een snelgroeiend webwarenhuis met meer dan 100 eigen niche webwinkels op het gebied van wonen, koken, tuin, design, cadeaus en wellness. De huidige eigenaren houden het resterende belang en blijven verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding. Met deze overname versterkt RFS Holland Holding B.V. haar leidende positie in de online markt in Nederland.

De voorgenomen overname van Fonq.nl past in de groeistrategie van RFS. Paul Nijhof, CEO van RFS Holland Holding (RFS) zegt: "Met Fonq.nl voegen we weer een nieuwe winkelformule toe aan onze groep naast wehkamp.nl en Create2Fit en geven we een verdere invulling aan onze groeistrategie. Fonq.nl is een gezonde flink groeiende onderneming. Als RFS kunnen wij hier een extra impuls aan geven door onze kennis en ervaring op het gebied van het onderhouden van verschillende en omvangrijke assortimenten, met complexe ICT-omgevingen en met logistiek, distributie en retourstromen. Daar ligt onze kracht als groep."

Patrick Kerssemakers, CEO van Fonq.nl ziet deelname van RFS in Fonq.nl als een nieuwe stap in de jonge geschiedenis van het Utrechtse webwarenhuis. "Na het succesvolle jaar 2010, waarin we een omzetgroei van ruim 43% realiseerde, is dit opnieuw een prachtig mijlpaal. De online markt is een snelgroeiende markt waar je in deze fase van de ontwikkeling marktaandeel wilt pakken. Door de deelname van RFS kunnen we optimaal profiteren van hun uitgebreide ervaring en expertise in online retail en zo samen verder groeien."
Over Fonq.nl

Fonq.nl is het eigentijdse webwarenhuis dat uit meer dan 100 eigen niche webwinkels bestaat op het gebied van wonen, koken, tuin, design, cadeaus en wellness. Voorbeelden hiervan: barbecueswinkel.nl, kapstokkenwinkel.nl en pannenwebshop.nl. Speciaal voor bedrijven heeft fonq.nl een B2B tak als het gaat om relatiegeschenken, zakelijke aanvragen, joint promotions en incentives. Voor consumenten en bedrijven brengt fonq.nl een eigen giftcard op de markt. Daarnaast maakt en beheert het bedrijf webwinkels voor derde partijen, zoals Rituals en Achmea.

Over RFS Holland Holding B.V.
RFS Holland Holding B.V. (RFS) is het moederbedrijf van wehkamp.nl, Lacent B.V., Create2fit en Fonq.nl. De onderneming is marktleider op het gebied van online winkelen in Nederland. Bij RFS Holland Holding B.V., met een jaaromzet van E 487 miljoen, werken in totaal 830 mensen. De strategie van RFS is gericht op het uitbouwen van haar leidende positie in online-winkelen in Nederland door organische groei van de bestaande formules, acquisities en het aangaan van strategische allianties met gerenommeerde retailers die actief zijn in Nederland.

Links:
http://www.rfshollandholding.com



Razende Robot Reporter