Gemeente Valkenswaard


Uitslag stemming speelvoorzieningen

De afgelopen weken konden inwoners van Dommelen een keuze maken uit enkele ontwerpen voor de renovatie van een tweetal speelvoorzieningen: het trapveldje / speeltuintje aan het Franciscusdal / Mouterwei en de speellocatie aan de Hyacinthlaan.

Tijdens de stemperiodes stond bij de PLUS-supermarkt in winkelcentrum De Belleman een kraampje met uitleg over de verschillende varianten. Iedereen kon zijn stem uitbrengen op zijn of haar favoriete ontwerp. De stembus was twee keer goed gevuld. Daarnaast konden bewoners in diezelfde weken hun stem uitbrengen via de gemeentelijke website. Ook van deze mogelijkheid is behoorlijk gebruik gemaakt. Per locatie brachten ruim 100 mensen op papier of digitaal hun stem uit. Wij danken iedereen hartelijk voor de getoonde betrokkenheid!

De gemeente kan nu de beide speelterreinen inrichten rekening houdend met de wens van de meerderheid van de direct omwonenden. Bij het bepalen van de einduitslag zijn de stemmen van de direct omwonenden dubbel meegewogen en de stemmen van niet-direct omwonenden enkel. Hierna volgen de resultaten.

Speellocatie Franciscusdal / Mouterwei
Hier konden mensen kiezen uit twee ontwerpen. Van de stemmers had 53 % een voorkeur voor ontwerp nummer 2. Dat is het ontwerp waarbij de speeltoestellen en het pannaveld bij elkaar op het trapveldje aan het Franciscusdal komen. De kleine speellocatie aan de Mouterwei komt in dit ontwerp te vervallen en wordt ingericht met openbaar groen. De gemeente is op 11 april gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor realisatie van ontwerp 2.

Speellocatie Hyacinthlaan
Hier was een keuzemogelijkheid uit drie ontwerpen. Het ontwerp van de firma Kompan (ontwerp nummer 1), was bij 48 % van de stemmers favoriet. De gemeente zal daarom deze firma de opdracht verstrekken om de renovatie uit te voeren volgens het door haar gepresenteerde ontwerp. De renovatie van de speellocatie aan de Hyacinthlaan wordt naar verwachting in juni aanstaande uitgevoerd.

Gekozen ontwerpen op website
De gekozen ontwerpen voor beide locaties zijn te zien op de website van de gemeente www.valkenswaard.nl. Kies bovenin de groene 'balk' voor 'wonen, verkeer en veiligheid', dan in de linkerkolom voor 'leefbaarheid' en vervolgens voor de betreffende speellocatie: Franciscusdal / Mouterwei of Hyacinthlaan.

Met eventuele vragen over de inrichting van de speellocaties kunt u terecht bij de heer H. Peels van het team Beheer openbare ruimte. Hij is telefonisch bereikbaar via nummer 040-2083444 of per mail via gemeente@valkenswaard.nl t.a.v. H. Peels, team BOR.


* De Hofnar 15, 5554 DA Valkenswaard, T 040-2083444