Liander

Landelijk netwerk snellaadstations voor elektrische auto's in 2011

14 april 2011

Amsterdam - Nog dit jaar komt er een landelijk netwerk van 25 snellaadstations. Hierdoor kan de elektrische autorijder in één dag heel Nederland doorkruisen. Het opladen van een elektrische auto bij een snellaadpunt gebeurt binnen een half uur. Het landelijk netwerk bouwt voort op eerdere initiatieven en wordt gerealiseerd door onder anderen Liander, Nissan, BP, Terberg, Markeur, Van der Valk en Prestige, en wordt gecoördineerd door initiatiefnemer The New Motion.

IMG_20110414_stekker_groot

De snellaadstations zullen geplaatst worden langs of nabij snelwegen in bijna alle provincies. Snelladen wordt hierdoor mogelijk bij verschillende BP tankstations, wegrestaurants, Nissan-dealers en op diverse locaties in het gebied van energienetbeheerder Liander. Betrokken partijen zoals gemeenten, netbeheerders, energieleveranciers, wegrestaurants, tankstations en autodealers zullen ook in de toekomst samen het snellaadnetwerk verder uitbreiden. Het netwerk van snellaadstations zal door Liander worden gebruikt om metingen te doen naar de effecten van elektrisch vervoer op het netwerk.

300 openbare oplaadpunten
Naast de toekomstige snellaadstations staan er ongeveer 300 openbare oplaadpunten en er rijden ongeveer 350 elektrische auto's in Nederland. Meer informatie over elektrisch rijden en het aanvragen van een openbare oplaadpunt in Nederland is te vinden op www.e-laad.nl .