Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 14 april

Alkmaar, 14-04-2011 o 14.30 uur

17 Aanhoudingen tijdens jaarlijkse Paasvee

Schagen, woensdag 13 april

De jaarlijkse Paasvee in Schagen is redelijk rustig verlopen. Er werden in totaal 17 aanhoudingen verricht voor uitlopende zaken, zoals mishandeling, openlijke geweldpleging, drugsbezit en openbare dronkenschap.

Een 27-jarige man uit Alkmaar werd rond 20.00 uur aangehouden wegens geweld tegen een portier en een politieagent. De man was betrokken bij een gevecht in een café op de Markt. De man sloeg een portier die een einde probeerde te maken aan het gevecht. De portier liep hierdoor verwondingen aan zijn gezicht op. Op dat moment kwam de politie ter plaatse. De 27-jarige man sloeg een agent die daardoor buiten bewustzijn raakte. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zijn 53-jarige vader uit Alkmaar was bij het gevecht aanwezig en mobilseerde omstanders om zich tegen de politie te keren. Hij werd hiervoor later aangehouden op de Hofstraat en eveneens overgebracht naar het politiebureau.

Een 28-jarige man uit Schagen werd rond 21.00 uur op de Kievitlaan aangehouden voor mishandeling. De man werd aangehouden omdat hij betrokken was bij een gevecht op de Loet met een 29-jarige man uit Schagen. De 29-jarige man had door het gevecht verwondingen aan zijn gezicht en hoofdpijnklachten. De 28-jarig man werd aangehouden.

Een 37-jarige man uit Zuid-Scharwoude werd rond 23.30 aangehouden op de Nieuwstraat. De politie kreeg een tip dat de man drugs aanbood aan een voorbijganger. De politie volgde de man en hield hem staande op de Nieuwstraat. De agent liep dezelfde route als de man en vond op de grond een wikkel met daarin drugs. De man werd aangehouden voor handel in harddrugs.

Hennepkwekerij aangetroffen

Medemblik, woensdag 13 april

In de schuur van een woning aan het Geldelozepad werd woensdagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal stonden er 57 planten. De 43-jarige bewoonster van het pand werd aangehouden. De gemeente verhaald de kosten van de ontmanteling op de verdachte. De papieren en sleutels van een speedboot die bij de woning lag afgemeerd zijn in beslag genomen.

Aanrijding Gedeputeerde Laanweg

Andijk, woensdag 13 april

Een 39-jarige automobilist uit Medemblik en een 54-jarige automobiliste uit Andijk raakten woensdagmiddag rond 16.30 uur gewond bij een aanrijding op de Gedeputeerde Laanweg. De 54-jarige automobiliste reed over deze weg toen de 39-jarige man een erf afreed. De vrouw kwam op de verkeerde weghelft terecht en er ontstond een aanrijding. Zij kwam met haar auto in de sloot terecht. De 39-jarige man had nekklachten en een hoofdwond. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw werd ter observatie naar het ziekenhuis gebracht.

Bromfietser gewond door achteruit rijdende auto

Alkmaar, woensdag 13 april

Een 16-jarige bromfietser uit Alkmaar raakte woensdagmiddag rond 14.20 uur gewond aan zijn hand. Een 44-jarige automobiliste uit Alkmaar reed met haar auto achteruit op een parkeerterrein. Ze hoorde een klap en zag de bromfietser achter haar voertuig staan. De jongen had de achteruitrijdende auto niet meer kunnen ontwijken. Hij bloedde aan zijn hand. Hij had twee flinke snijwonden die gehecht moesten worden.

Inbraak woning

Sint Pancras, donderdag 14 april

In een woning aan de Bovenweg werd donderdagochtend tussen 02.00 en 07.00 uur ingebroken. De daders kwamen binnen door een raam aan de voorzijde de forceren. Er werd apparatuur uit de woning meegenomen.

Alkmaar, woensdag 13 april

In een woning aan de Albertina Agnesstraat werd woensdagochtend rond 10.30 uur ingebroken door middel van insluiping. De bewoonster had de achterdeur opengelaten omdat de telefoon ging toen zij binnen kwam. Toen zij ophing hoorde zij dat er iemand boven was. Zij riep naar boven en hoorde dat er iemand vluchtte. Ze zag een man het schuurdak af springen en er op een fiets vandoor ging. Boven bleken er sieradendoosjes doorzocht te zijn. Enkele sieraden waren weg.

Getuigenoproep

Heeft u op of in de omgeving van een van bovengenoemde locatie iets verdacht gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Politie waarschuwt voor rekeningen incassobureau

Stede Broec, donderdag 14 april

Bij de politie kwamen de afgelopen week meldingen binnen van mensen in de gemeente Stede Broec die een rekening ontvingen van een incassobureau met betrekking tot het innen van autoruitschade. In deze brief staat dat geprobeerd is het schadebedrag van de verzekering te innen, maar dat deze niet uitkeren. Mensen zouden dan alsnog de schade zelf moeten betalen. Enkelen die de brief ontvingen hebben inderdaad vorig jaar een autoruit laten repareren, andere mensen informeerden slechts naar een autoruitreparatie. De rekeningen worden vanuit verschillende incassobureaus gestuurd. Deze zijn gevestigd in Blokzijl of Urk. Acht mensen doen aangifte bij de politie van poging tot oplichting.

Ontvangt u een rekening van een incassobureau en twijfelt u over de juistheid ervan? Meld dit bij de politie. Ook wanneer u slachtoffer bent geworden van oplichting via deze methode en u hebt hierover nog geen contact gehad met de politie, wordt u verzocht zich te melden. Dit kan bij de politie in Stede Broec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Tegen de vangrail

Alkmaar, donderdag 14 april

Een 41-jarige automobiliste uit Alkmaar raakte donderdagochtend rond 09.30 uur haar rijbewijs kwijt nadat zij met haar auto tegen de vangrail belande op de Huiswaarderweg. De vrouw verklaarde zelf dat zij tegen de vangrail kwam doordat zij moest uitwijken voor een duif. Zij werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat het vermoeden bestond dat er alcohol in het spel was werd er bloed van de vrouw afgenomen. Door het ongeval was de weg langere tijd gestremd. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

Opnieuw getuigenoproep verkeersconflict

Alkmaar, donderdag 14 april

Een 25-jarige uit Alkmaar en een 28-jarige man uit Den Helder werden maandagavond 11 april rond 21.15 uur aangehouden. De 28-jarige man reed over de Nassaulaan. De 25-jarige man reed erg dicht achter hem. De 28-jarige man stopte en sprak de andere man hierop aan. Er ontstond een gevecht waarbij de beide mannen in de Singel terecht kwamen. De 28-jarige man raakte hierbij gewond. Hij moest ter behandeling naar het ziekenhuis en werd later aangehouden voor mishandeling. De 25-jarige man meldde zichzelf bij het politiebureau. Ook hij werd aangehouden.

De politie deed dinsdag al een oproep voor getuigen, maar kreeg echter geen reacties. Bekend is dat er getuigen zijn die het conflict hebben gezien. Zij worden opnieuw opgeroepen om contact op te nemen met de politie in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.