Dierenbescherming krijgt speciale kinderdierenambulance

Persbericht van Dierenbescherming

De jeugdclub van de Dierenbescherming, Kids for Animals heeft vanaf vandaag haar eigen dierenambulance. De speciaal gemaakte kinderdierenambulance is bestemd voor het geven van voorlichting en lessen op onder andere scholen. Kids for Animals krijgt de ambulance uit een nalatenschap. Vanmiddag werd de kinderdierenambulance feestelijk onthuld in het Friese Oldeberkoop.

De kinderdierenambulance kan ook reguliere ambulanceritten rijden. Tot de standaarduitrusting behoort dan ook onder meer een brancard, een hondenbench en vangkooien. Met de kinderdierenambulance maakt Kids for Animals de voorlichting over eerste hulp aan dieren nog beter en leuker. Kinderen kunnen nu zelf ervaren hoe het er aan toegaat op een dierenambulance. Voor Kids for Animals is de ambulance extra bijzonder, omdat deze uit een nalatenschap komt. Een dierenliefhebster uit het Friese Oldeberkoop liet de Dierenbescherming in haar testament opnemen.

De kinderdierenambulance krijgt het in het eerste weekend meteen druk. Zo gaat de wagen vrijdag en zaterdag naar het Animal Event van Safaripark Beekse Bergen en is de ambulance te bewonderen op de clubdag van Kids for Animals. Die wordt aanstaande zondag gehouden in attractiepark Drievliet in Den Haag. Naast de kinderdierenambulance worden de bezoekers daar ook nog getrakteerd op een optreden van popsensatie Zirkus Zirkus.

Links:
http://www.kidsforanimals.nl



Razende Robot Reporter