Gemeente Almere

Almere Werkt!

14-04-2011

De gemeente Almere wil dat iedereen meedoet in de maatschappij. Werk is een goede manier om mensen zonder werk te activeren, hen zoveel mogelijk sociaal en economisch zelfredzaam te maken en zo hun kansen op terugkeer naar een betaalde baan te vergroten. Daarvoor werkt de gemeente Almere samen met Tomingroep aan Almere Werkt! De gemeente levert zelf het werk aan. Tomingroep organiseert het werk en begeleidt de medewerkers.

Almere Werkt! is ook de titel van het Economisch Offensief, waaraan gemeente en partners in de regio samen werken. Almere wil bedrijven en werkgelegenheid aantrekken. Doel is 100.000 banen in 2030 erbij. Met de match tussen werk van de gemeente en klanten van de gemeente kunnen we deze ambities mede vormgeven. In figuurlijke zin met het investeren in mensen om met werk hun terugkeer in een betaalde baan te vergroten. In letterlijke zin met het realiseren van een aantrekkelijke stad voor bedrijven om zich te vestigen.

De medewerkers zijn klanten van Sociale Zaken. Zij gaan via de Tomingroep aan de slag met werkzaamheden van de gemeente, zoals het schoonhouden van de stad, het onderhouden van het groen en binnenkort ook het beheer van buurthuizen. Wethouder Ineke Smidt, Participatie, Zorg en Inkomen, en directeur Tomingroep Frank Oskamp, gaven het startsein voor de samenwerking voor Almere Werkt!.

"Met de Almeerse Werkorganisatie geven we vanuit de gedachte dat werk Werkt, klanten weer meer regie over hun leven", aldus wethouder Ineke Smidt over de doelstellingen van de werkorganisatie. Directeur Frank Oskamp voegde er aan toe: "Almere Werkt! heeft een belangrijke voorbeeldfunctie voor Tomingroep; laat andere gemeenten ook deze aanpak hanteren."

Tomingroep en de gemeente Almere werken al vele jaren succesvol samen. In deze nieuwe aanpak biedt de gemeente specifiek Almeers werk aan een grote(re) groep Almeerse inwoners.