Gemeente Leeuwarderadeel


Prachtige expositie Edgar de Cruijer en leerlingen in het gemeentehuis

14-04-2011 10:46

Op 5 april jl. is door de wethouder cultuurzaken van Leeuwarderadeel, mevrouw A. Wachter-van Veen, een expositie van Edgar de Cruijer en leerlingen geopend in het gemeentehuis in Stiens.

Schoonheid en harmonie; uitgangspunten in het schilderen van Edgar de Cruijer.

De komende maanden, tot 1 juli, kunt u genieten van een kleine tentoonstelling in ons gemeentehuis van de kunstschilder Edgar de Cruijer en zijn leerlingen. Edgar de Cruijer, wonende in Stiens, werd geboren in Rotterdam. Daar volgde hij de opleiding voor de beeldende kunsten onder leiding van Pierre Jansen. De Cruijer is de oude familienaam uit de zeventiende eeuw en deze gebruikt hij nu als schildersnaam.

Als schilder is Edgar de Cruijer, zoals ook al uit het interview naar voren kwam, autodidact. De kennis van het schilderen heeft hij zichzelf eigen gemaakt. In zijn schilderwerken die in het gemeentehuis hangen ervaar je het streven naar schoonheid en harmonie. Naast de schilderwerken van Edgar de Cruijer hangen de schilderwerken van zijn leerlingen. Edgar de Cruijer blijkt, als realistisch schilder, in staat te zijn deze kwaliteit ook bij zijn leerlingen naar boven te halen. Deze schilderijen van zijn leerlingen zijn bijzonder en zeker ook de moeite van het bekijken waard. Edgar de Cruijer toont hiermee de gave te bezitten om talenten in mensen naar voren te halen. Klik hier voor verdere achtergrondinformatie.

De Cruijer geeft tekst en uitleg aan wethouder Wachter.


---